Aktivitetsinfo: Samling för sekretariat grupperna är 1 timme innan match för kontroll av utrustning och se till att inget saknas.
Sekgrupp 1
Torsk mot taggat Tumba
2023-01-29 21:57
Första förlusten i Allettan...

Bajens långa segersvit bröts ikväll när Tumba kom på besök och bortalaget bjöds på en relativt enkel resa fram till seger 5-1.

Tumba inleder väldigt taggat medan vi inte riktigt är på tå och inte går att känna igen från tidigare matcher. Bortaledningen kommer därför ganska logiskt efter drygt 6 minuter och efter en stunds press mot vårt mål.

I andra perioden lyfter vi spelet något, men det är Tumba som kan utöka ledningen två gånger om fram till 0-3. Vi petar dock in en reducering (Sigge W) strax innan pausvilan och matchen lever fortfarande. Nästa mål blir därför väldigt viktigt men...

...det är Tumba som gör det, bara 45 sekunder in i tredje perioden, och här är matchen i princip avgjord. Vi skapar förvisso några hyfsade lägen, men är inte tillräckligt effektiva framför mål. Tumba har också bättre kontroll på spelet i mittzon och de kommer ganska lätt till anfall eftersom de använder mer fart och ett snabbare passningsspel än oss denna kväll.

Att vi sitter på botbänken vid tre av Tumbas fem mål har naturligtvis också betydelse för matchens utgång och den slitna klyschan ”man vinner inga matcher i utvisningsbåset” stämmer väl in på kvällens match, där vi hade hela 14 utvisningsminuter gentemot Tumbas 6 minuter.