Mingel efter matchen med St Andrew´s Toronto.

Referat: St Andrew´s Toronto - Hammarby IF Ishockeyförening
Kul kväll med kanadensare på Kärrtorp!
2022-11-18 23:47
Match och middag med St Andrews College från Toronto

Hammarby J18 gästades under fredagen av transatlantiskt motstånd i form av St. Andrews Colleges hockeylag från Toronto. Det rödvita gänget från Kanada hade varit på en miniturné i Sverige och Finland som avslutades på bästa möjliga sätt, nämligen i Bajenland och på Kärrtorps IP. Kanadensarna fick dessutom avrunda sitt Sverigebesök med seger mot våra kämpar, slutresultatet skrevs till 5-2 i gästernas favör.

Matchen startade lite ofokuserat från Hammarbys sida och St. Andrews kunde kunde ganska komfortabelt ta en 2-0 ledning i den första perioden. Måhända var det lite nerver som spökade, för det var annars ganska jämt spel ute på isen. I andra perioden lossnade det dock och Bajen kunde både reducera och kvittera till 2-2 efter mål av Tom S och Milian. Tyvärr släppte vi in bortalaget i matchen igen genom att bjuda på ett baklängesmål i eget power play och när ett par baljor ytterligare trillade in i fel kasse under tredje perioden var matchen i princip avgjord. Skotten var dock jämna, liksom spelet i övrigt, men kanadensarna hade bättre effektivitet i sina avslut denna kväll. Trots att det var en vänskapsmatch var det ganska tufft ute på banan och domarna delade ut många tvåminutare till vardera lagen. Men det var god och uppsluppen stämning ändå, både under och efter matchen.

Ännu trevligare blev det när båda lagen, ledare och medföljande föräldrar efter matchen avrundade kvällen på Enskede Värdshus, som hade dukat upp med en smarrig buffé för alla deltagare. Så, förutom resultatet, en lyckad kväll på alla sätt och vis. Vi tackar St. Andrews College för en trevlig afton och önskar lycka till med både returresa och säsongen hemma i Kanada. Själva laddar vi om inför seriematch på söndag.