Aktivitetsinfo: Samling för sekretariat grupperna är 1 timme innan match för kontroll av utrustning och se till att inget saknas.
Referat: Hammarby IF - Viggbyholms IK
Seger i Allettan-premiären!
2023-01-08 21:37
Premiären i Allettan avklarad. Det blev seger för Bajen.

På söndagen kickade Allettan igång och det blev en bra start för Bajen J18 när Viggbyholm besegrades med 6-4 på hemmais.

Hammarby fick en kanonstart på matchen då Tom S stänkte in 1-0 redan i det första anfallet, efter bara 25 sekunders spel. Kort därpå redde vi ut ett boxplay och tog därefter över takpinnen helt i den första perioden. Tvåan kom, trean kom och fyran kom innan perioden tog slut.

I andra perioden får Viggbyholm en bättre start och gör tidigt 4-1. De får energi av målet och pressar tillbaka oss och vi får då ägna första halvan av perioden åt att försvara oss. Vi tar en time-out och därefter faller 5-1-målet som just då kändes välbehövligt. Vi hinner även ta ledningen med 6-1, men Viggbyholm hinner också reducera till 6-2 innan perioden tar slut.

Viggbyholm inleder den tredje akten precis som den andra, d v s med ett tidigt mål. Plötsligt står det 6-3 på tavlan och vi börjar spela lite darrigare medan Viggan återigen får ny energi. Efter 47 minuter kämpar bortalaget även in 6-4 och nu skapas lite väl onödig nerv i matchen. Men vi försvarar oss sedan bra och det blir aldrig riktigt farligt framför vårt mål, förutom vid en tilltrasslad situation på slutet med lite gruff som leder till ett par matchstraff.

Vi kan dock konstatera att det svänger snabbt i hockey och att det är viktigt att inte sänka garden utan att följa matchplanen hela matchen igenom. Tre poäng och en bra start i Allettan för Bajen J18 blev det i alla fall.

All matchfakta finns på denna länk (Swehockey)