Aktivitetsinfo: Samling för sekretariat grupperna är 1 timme innan match för kontroll av utrustning och se till att inget saknas.
Referat: Hammarby IF - Järfälla HC
Seger efter jämn drabbning mot Järfälla
2023-01-22 22:38
Ny seger och fortfarande obesegrade!

Hammarby J18 ångar på och tog på söndagen sin sjätte raka seger i Allettan efter en jämn batalj mot Järfälla.

Ikväll fick vi en påminnelse om hur viktigt det är att vara fullt fokuserad från första nedsläpp. Redan efter 16 sekunder tog nämligen Järfälla ledningen efter ett mål "köksvägen" som vi kunde ha agerat mer resolut för att förhindra. Därefter fick bortalaget lite extra energi och kunde skapa några fler farligheter. Vi redde dock ut detta och började sedan sakteliga mala igång maskineriet. Kvitteringen (Melvin A) kom därför logiskt och välförtjänt halvvägs in i perioden, som annars var en ganska jämn historia.

I period två lyfte vi upp spelet ytterligare och hade tidigt ett jätteläge att utöka ledningen. Då stod dock bortakeepern i vägen, men vi kunde lite senare, via dubbla kassar från Sture K, dra ifrån till en 3-1-ledning. Tyvärr fick vi då också en påminnelse om hur viktigt det är att inte slappna av direkt efter ett mål, för bortalaget reducerade direkt på nedsläpp. Två minuter senare låg dessutom kvitteringspucken i våra nätmaskor. Det svänger snabbt i hockey och uppryckning inför tredje krävdes.

Så blev det också. Vi höjde nivån på spelet, jobbade hårdare och spelade säkrare i tredje perioden. Ledningsmålet kom drygt fyra minuter in i perioden (Alex W) och därefter var känslan att vi hade ganska bra kontroll på händelserna, trots att Järfälla försökte komma igenom några gånger. Bortalagets slutforcering kom också av sig då de drabbades av en utvisning med bara två minuter kvar av matchen. Skotten som slutade 31-33, vittnade också om att detta var en tuff och jämn tillställning, men det är ju målen som räknas. Starkt jobbat igen, boys!