Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Vallentuna Hockey
3 - 4
Hammarby IF
Vallentuna Hockey3 - 4Hammarby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 21 februari, 19:40
Plats:Vallentuna Ishall
Serie:J18 Allettan Östra   Tabell >>
Samling:18:25
Referat: Vallentuna Hockey - Hammarby IF
Seger i sudden mot Vallentuna
2023-02-22 00:18
Två pinnar borta mot Vallentuna

Hammarby J18 fick med sig två poäng hem från Vallentuna efter en bra laginsats och ett avgörande som föll när det bara återstod 4 sekunder av förlängningen. 

Bajen startar matchen starkt och vi är helt klart det bättre laget. Vi skapar många chanser och vi tar välförtjänt ledningen när Linus K sätter 1-0 efter 8 minuter. Vi fortsätter att spela bra och känslan är att vi kunde ha haft en ännu större ledning i paus.

 

Andra perioden blir rejält sönderryckt av utvisningar som mest drabbar oss, men vi står bland annat emot ett 3 mot 5 i två minuter, och vi dödar ännu ett boxplay direkt därpå, mycket tack vare stabilt målvaktsspel av keepern för kvällen, Noor. I stället släpper vi senare, med fullt manskap på isen, in två snabba mål inom loppet av 45 sekunder efter ett par situationer där vi borde haft lite bättre skärpa. Hastigt och lustigt gick vi till periodvila i underläge.

 

Men underläge har vi kommit tillbaka från tidigare. Vi kvitterar också direkt i inledningen på tredje (Liam Q) och trummar därefter på för ett ledningsmål. Det blir dock hemmalaget som sticker upp och gör 3-2, vilket inte känns helt logiskt sett till matchbilden. Kvitteringspucken sitter dock några minuter senare genom Sigge W i power play.

 

3-3 efter 60 minuter och förlängning. Här får vi börja att spela med en man mer, men lyckas inte avgöra då. Istället blir det ett skott av Filip R som letar sig in bakom hemmamålvakten med bara 4 sekunder kvar av förlängningen och segern blev således grönvit. Ett inte alls orättvist resultat sett till helheten. 

 

De två poängen innebär att vi med två omgångar kvar kan konstatera att Bajen kommer att sluta tvåa efter Tumba i serien. Spännande fortsättning följer alltså i väntande play off.

 

Matchfakta på denna länk


<< Tillbaka