Serie:Kvalserien till J18 Regional Öst   Tabell >>
Samling:18:15
Referat: IFK Tumba IK Vit - Hammarby IF
Förlust mot Tumba i kvalpremiären
2023-03-09 23:07

Trots övervägande bra spel blev det en knapp förlust för Hammarbys J18-krigare när laget mötte Tumba borta i första matchen i kvalet till Regional.

Hammarby kommer ut taggade i första perioden och äger mestadels av matchbilden. Det frejdiga spelet ger också utdelning efter drygt 12 minuter när vi efter en dubbelchans kan stänka in ledningsmålet (Folke A). Vi reder därefter ut ett boxplay och fortsätter jobba stenhårt i varje byte. Vi sätter också välförtjänt andra kassen (Emil C L) i power play och kan gå till periodvila med en tvåmålsledning.

Den andra perioden får vi dessvärre inleda i numerärt underläge vilket Tumba utnyttjar redan efter 34 sekunder och kan reducera till 1-2. Några minuter senare hamnar vi på botbänken igen och hemmalaget kvitterar. Fyra minuter senare tar Tumba ledningen och har därmed vänt matchen. Men trots den olyckliga inledningen av andra perioden lyfter vi sedan spelet igen och kan kvittera till 3-3 genom Emil L, vilket innebär att det är helt jämnt inför sista.

I tredje spelar vi också bra, men det är Tumba som redan tre minuter in i perioden kan prickskjuta in ledningsmålet, vilket också blir matchens sista mål. Vi pressar dock på för en kvittering och saknar inte heller lägen att kvittera, men hemmalaget försvarar sig också bra.

Matchen var rent spelmässigt jämn och bortsett från en något ofokuserad sekvens i andra perioden, där Tumba tillåts göra tre mål på raken (varav två i PP) och med lite mer marginaler på vår sida hade vi lika gärna kunnat gå segrande ut denna batalj. Så blev det dock inte, men vi hoppar upp i sadeln igen och laddar om för Värmdö hemma på lördag.