Serie:Kvalserien till J18 Regional Öst   Tabell >>
Referat: Hammarby IF - Värmdö HC
Seger i sudden mot Värmdö
2023-03-11 22:13
6-5 till Bajen efter förlängning.

Hammarby J18 vinner lördagens kvalmatch mot Värmdö med 6-5 efter en riktigt krigarinsats där laget hämtar upp ett fyramålsunderläge och dessutom har många bud på att avgöra under ordinarie matchtid.

Värmdö tar ledningen redan i den tredje minuten, men vi låter oss inte nedslås av det utan trampar på och skapar en hel del fina lägen och chanser som borde ha resulterat i ett par mål. I stället blir det Värmdö som sticker upp och gör tre snabba baljor inom loppet av dryga två minuter. Det står plötsligt 0-4 på resultattavlan och det känns inte särskilt rättvist just då. Strax därpå drabbas vi av vår andra utvisning, men kan i boxplay kontra in 1-4 genom ett välplacerat skott av Lukas J. Det innebär ny energi.

Efter pausen går grabbarna ut och gör sin kanske bästa period för säsongen. Först reducerar vi till 2-4 i PP (Emil L), sedan åker vi på en billig utvisning och Värmdö kan utöka till 2-5. Men det spelar ingen roll, vi vet att vi är det bättre laget ikväll och agerar därefter. 3-5 faller direkt efter nedsläpp (Alexander R) och fem minuter senare gör Lukas J sin andra balja för kvällen. 4-5 och vi är verkligen på gång, men det blir det inga fler mål i andra.

Direkt i början av tredje perioden sprätter Nisse H in 5-5-målet och upphämtningen är ett faktum. Därefter blir matchen lite ryckig då vi återigen drabbas av ett par ganska billiga utvisningar, vilket medför att vår forcering mot en trepoängare kommer av sig. Det oavgjorda resultatet står sig matchen ut.

Förlängningen blir dock inte långvarig för redan efter 51 sekunder är Folke A påpassligt framme, fintar kyligt bort målvakten och lägger in segerpucken. Helt klart välförtjänta två poäng som borde ha varit tre om vi inte låtit bortalaget lite väl lättvindigt ha dragit ifrån i den första perioden. Men vilken upphämtning - räkna aldrig bort Bajen!