Samling:18:00
Härlig match, trist resultat! Referat från läktaren.
2023-02-06 22:23
Härlig match, trist resultat!

Det börjar dra ihop sig i serien och varje poäng blir viktig när det ska summeras. Med Tumba på besök så visste vi att det var ett bra lag på andra sidan förstärkta med en kedja från A-laget. Ännu bättre känns det då att vi inleder respektlöst, åker skridskor och tar också ledningen. Sen skapar vi ytterligare lite lägen som skulle kunnat resultera men ju längre tid det går av perioden så tar Tumba över spelet. Till slut renderar det också i ett kvitteringsmål. Perioden slut 1-1, skott 10-13.

2:a perioden är vi också bra. Vi gör över huvud taget väldigt mycket bra saker under hela kvällen men som det slitna uttrycket säger, hockey är en sport med små marginaler och dom har vi inte med oss. Tumba gör 2-1 efter en studds i sargen som lurar oss och ger en 2 mot 0 situation mot målvakten. Detta redan efter 12 sekunder. Vi kommer dock igen och i mitten av perioden är det kvitterat. Sen grinar det lite illa mot oss när vi med 1,5 min kvar av perioden tyvärr släpper in 3:an. Som helt neutral skribent, återigen med lite flytstudds åt fel håll... 2-3, skott 10-7.

3:e perioden startar vi återigen bra, givet att vi givetvis möter en bra motståndare, all respekt till dom. Men det går ut på att göra mål och drygt 7 minuter in avgörs matchen då Tumba inom drygt 30 sekunder gör 2 snabba mål. Trist javisst men laget visar ändå ett skönt go och kämpar på. Hjälpt av två utvisningar för Tumba så lyckas Bajen också reducera, 3-5. Med två minuter kvar plockar vi målvakten och ger det ett ärligt försök. Vi får fram några skott och viljan finns men inte flytet, så det lilla halmstrå man slet efter fångas inte ikväll. Matchen slut, 3-5. Skott sista perioden 7-10.

Sammanfattningsvis en rolig match med bra fart, många bra aktioner, en lite för bra motståndare denna kväll och som alltid, en svinkall hall.