Serie:J20 Division 1 Östra B   Tabell >>
Referat: Hammarby IF - Flemingsbergs IK
Referat från läktaren mot Flemingsberg
2022-10-30 21:15
Hemmaseger mot Flemingsberg!

Bör nämnas att hösten (som vanligt) bjuder på sjukdomar, skador och annat trassel som sig bör. Gäller förmodligen alla lag i alla serier och så även givetvis motståndare. Till start för Bajen kom bl a 4 spelare som bara timman innan spelat A-lagsmatch, sånt påverkar men det som inte dödar…

Första perioden var Hammarbys! Vi ska inte påstå att motståndarna var framme på farliga lägen men sett över hela perioden skulle Hammarby ha tagit ledningen. Det var rätt sovit spel och stora delar härjade vi runt i Flemingsbergs zon utan utdelning. En sak att understryka var att Flemingsberg kom till spel med några 04:or, ett antal 05:or och några 06:or så det var lite förväntat. Det är dock lättare sagt än gjort att vinna dom matcher som man ska på förhand.

0-0 med övertag Hammarby, skott 12 - 6

Andra perioden så startar Flemingsberg bra. Hammarby krånglar till det och känslan var att man överarbetar situationer och möjligheter pga sitt övertag men att man inte fått hål. Lite klassiskt juniorspel, överarbetat och krångligt. Flemingsberg gör också matchens första mål, en liten chock för Bajen. Men just där och då kändes det som att det lossnade för Bajen! Lite enklare och lite rakare, 1-1 var ett faktum bara dryga minuten senare av Hugo Källander Ros. I PP efter 32 minuter gjorde Wiås (japp, brödernas samarbete fortsätter) David mål, Johan assist, rättvist.

2-1 med övertag Hammarby, skott 19-7, totalt 31-13 efter två.

Tredje perioden så önskar alla motståndare komma ut hårt i en attack att vända på matchen. Det blev aldrig riktigt så då Bajen snabbt inom matchminut 43 och 44 gjorde både 3-1 och 4-1 genom Tom Sandholm (i PP) och Oliver Strand. Visst Flemingsberg reducerade och låg på lite under sista halvan men nej, det var aldrig riktigt farligt.

5-2 med övertag Hammarby, skott 17-12, 48-25 totalt.

Sammanfattningsvis så blev det en säker hemmaseger till slut. Motståndet var inte ett väntat topplag men matcher ska spelas så att vi gör det jobbet, vinner och uppträder som en positiv framåtlutad grupp är härligt att se från läktaren. Målvaktsspelet är bra, viljan att hjälpa varandra är bra. Coachen kör med positiv återkoppling och det syns, alla är med och bidrar ikväll. Lagsegrar är dom bästa segrarna och ikväll bidrog kedja 1, kedja 2, kedja 3 och kedja 4 samt målvakt.