Serie:Play Off till kvalserien till J20 Regional Öst
Referat: Hammarby IF - Haninge Anchors HC
Play off 1 match 1 vinst mot Haninge med referat från läktaren.
2023-02-23 23:43

Play off match 1 mot Haninge, SEGER!

Serielunken i all ära men nu ställs allt på sin spets. Nu är det vinna eller försvinna som gäller, förlorar man en match så kan det vara den sista säsongen 2022/23. Detta syntes också på spelarna i början av matchen då det startade i en rasande fart. Sen tog hormonerna och viljan över ibland så med facit i hand borde nog domarna stävjat ”tjuvknepen” redan från start. Nej, det var inte jättefult men det var onödigt oschysst från många håll till och från. Från seriespelet kan rapporteras att vi inte slagit Haninge i år, dom har 2-0 mot oss.

Period 1

Båda lagen startar bra men Bajen känns ändå som det förande laget. Dock handlar det om att komma till farliga lägen och det är gästerna som tar ledningen tidigt i perioden. Skönt nog finns energin i laget och vi bara matar på i samma tempo. Idag viker vi inte ner oss trots lite otur, så är känslan från läktaren. Vi kvitterar rättvist rätt snabbt efter 8 min genom Oliver Strand. 18.52 in i perioden tar vi också ledningen genom en alltid sjukt hårt arbetande Nils Hallbom. 14-7 i skott till oss. Härlig hockey och nu tar vi det här är känslan efter öppningsperioden.

Period 2

Känns som den jämnaste perioden ikväll. Bägge lagen kunde gjort ett par mål var, inget av lagen lyckas med det men Haninge lyckas tyvärr göra ett medans vi inte får till nått. Tempot gick ner efter den heta starten och matchen sätter sig lite.Tydligt att båda lagen har pratat om att spela ett enkelt spel, som framförallt syns i egen zon. ”Håll den via sargen, inga chanspuckar i mitten”. Det finns chanser, det finns lite gruff, det finns energi men perioden slutar 0-1, totalt 2-2 med en period kvar. Skott 15-11 i Bajens fördel.

Period 3

Som hemmasupporter så brukar man vara orolig, alltid! Det är ett faktum och så är det hur bra än Bajen lirar. Dom andra kan få till ett flytmål! Konstigt nog denna gång nu när vi drev matchen, så kom den där känslan igen… Vår målvakt för kvällen Oliver Palm tog skott som skulle tas och några till, alla 4 kedjor slet, tränaren hejade på med positiv feedback. Vi skulle bara inte förlora detta!Men vi gjorde inget mål i 3:e trots bra chanser. Haninge skapade också lägen men det lilla sista saknades för båda lagen.

0-0, skott 12-8 till Bajen. 41-26 totalt.

Kommentar: Totalt sett skulle vi avgjort med tanke på lägen, skott och spel. Av 10 matcher skulle vi vunnit den större delen, så bra är vi idag! Nu till sudden….

Sudden death

3-3 blir alltid lite stiltje eller? Återinför 4-4 så att det händer nått är skribentens åsikt, att bara avvakta har blivit melodin, låt dom göra fel så anfaller vi är strategin. Nu gjorde Haninge fel och tog en utvisning på en kontring och det blev deras fall denna kväll. Först skjuter våran hemvändare Coucher (spelade i Haninge tidigare i år efter att ha gått från Bajen inför säsongen) i ribban. Senare i samma byte drar han ett skönt gammalt hederligt handledsskott rakt upp i krysset! SEGER!!!!! Så jäkla skönt kan vi bara konstatera….

Match igenom två dagar. Så är det med playoff, man firar när man är vidare, idag var bara en delseger, vi behöver två! Väl mött i Haninge om ett par dar alltså.