Serie:Play Off till kvalserien till J20 Regional Öst
Referat: Nyköpings SK - Hammarby IF
Vi stod upp bra men orkade inte hela vägen.
2023-03-04 21:00

Nyköping - Hammarby, match 2 play off

Vinna eller försvinna ikväll! Idrott blir lite ”brutalt" när man kommer upp i junioråldern, vinst ikväll och chansen lever, förlust och försäsong 2023/24 börjar….

Period 1
Hammarby kommer ut bra. Nyköping tar taktpinnen men Hammarby skapar hetare chanser. Glädjande nog för den tillresta föräldraskalan så gör vi också 1-0. Nisse måste hyllas för detta, en riktigt bra individuell prestation! Synd nog så drar vi på oss ett par utvisningar och detta blir tyvärr lite temat för kvällen. Vi tar alldeles för många utvisningar denna kväll, även om det inte genererar mål alltid så sliter det på laget samt att möjligheterna framåt minskar. Perioden slutar 1-1 efter reducering ca 17 minuter in i perioden.

Period 2
Ställningskrig där chansen för oss lever till en början. Tyvärr gör Nyköping både 2-1 och 3-1 i mitten av perioden samt att dom i det läget känns tyngre och stabilare. Återigen ställer Hammarby upp med många 05:or som spelat match tidigare på dan (vinst play off) och kanske spelar detta också in? Det hjälper inte heller att 3-1 var en suspekt hög klubba som godkändes. När 4-1 faller efter ca 38 minuters spel så känns det tyvärr lite ridå ner. Men man ska aldrig säga aldrig.

Period 3
4 minuter in i perioden gör Hammarby 2-4 efter en riktigt snygg framspelning. Elvin står för delikatessen och Sture står rätt, boom, öppen kasse! Kanske ändå, tyvärr inte… Det saknas inte vilja men idag är motståndarna för bra. Dom har för mycket av spelet och chanserna, 57.48 sitter 5-2. Exit

Vi gjorde ett bra slutspel utifrån förutsättningarna där J18 spelare kompletterat truppen till rätt stor del löpande alt att vi ställt upp med tunt underlag. Till slut tog det ut sin rätt men bara en sån sak som att slå ut ett Haninge i första play offen är bra, riktigt bra! Så ingen skugga ska falla över någon, tvärtom ska ett bra kämpat utbringas för vad J20 levererat i år.

Nu riktar vi in oss  på säsongen 2023/24.