2024-03-22 23:00

Enköping borta

Svår match mot serieledarna Enköping väntade på fredagskvällen.

Period 1

En helt OK period av Hammarby mot ett bra motstånd. När vi tar vår andra utvisning för kvällen i mitten av perioden så lyckas vi även shorthanded att ta ledningen. Enköping kvitterar sen realtivt snabbt varefter vi tar ledningen bara 30 sekunder efter det. Det känns lite som i höstas, vi tar tillvara på skotten och lägen. Surt sen när Enköping kvittera 18 minuter in.

Skott 19 – 11

Mål 2 – 2

Period 2

En kanske ännu lite bättre period där Enköping utökar till 3-2 efter 7 minuter. Varav vi kvitterar dryga 40 sekunder efter det. Sen gör dom 4-3 för att vi sen minuten senare kvitterar till 4-4. Lite lustigt detta, nästan som en pardans. Här gör Enköping ett målvaktsbyte, dom har ju fortfarande en regionsplats att spela om. Vi lyckas ta två utvisningar i slutet av perioden men däremellan lyckas vi även gör 4-5 målet!

Skott 12 - 13

Mål 2 - 3

Period 3

Underbar period på flera sätt. Vi gör mål redan två minuter in och drygar ut till 2-målsledning. Enköping lyckas dock reducera med 6 minuter kvar. Men vad som är än viktigare är att vi inte tar en enda utvisning på hela perioden, vi ger dom inte den möjligheten. Istället trycker vi in 5-7 i slutminuten.

Skott 12 – 7 (totalt 43 – 31)

Mål 1 – 2 (totalt 5-7)

Synd att vi vaknat så sent, att flytet kommer nu när chansen är förbi. Men bättre sent än aldrig och roligare avsluta bra inför sommarträningen. 2 matcher kvar av serien.

Referat: Hammarby IF - Järna SK
HIF - Järna, referat från läktaren.
2024-03-22 22:00

Järna hemmamatch

Till och från en stökig match som slutade med seger!!!

Period 1

Efter 16 sekunder så kom första tvåorna. När klockan ringde för periodpaus så hade det delats ut 14 minuter totalt, m a o en ryckig inledning på matchen. Nått läge hit och dit där coacherna förmodligen var mer nöjda med BP än PP. Sen slarvar vi lite mycket vid blålinjerna och släpper till många 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen generellt sett och även i denna period.

Mål 0-0

Skott 9-9

Period 2

Här tog Hammarby över matchen och skapade absolut mest och känslan var att vi skulle sprungit ifrån med några mål, nu blev det ett i matchminut 37. Samtidigt så fortsatte disciplinen att lysa med sin frånvaro under perioden 5st 2:or, 1st 5:a och medförande matchstraff. Kändes som slutet på säsong, många viljor och lite trötta skallar. Men kämpa andan och viljan var hög idag igen så en bra period.

Mål 1-0

Skott 20 – 6

Period 3

Snabb 2-0 ledning för Bajen redan efter dryga 3 minuter, skönt! Sen drog vi på oss två stycken tvåor i början av perioden som klarades av galant utan ett skott på mål för att sen ta över matchen igen. Nån stans redan i mitten av perioden kändes det m a o tryggt som Bajen supporter. 57.52 släcks hoppet totalt för Järna när vi gör 3-0 i PP.

Mål 2-0 (totalt 3-0)

Skott 13-1 (totalt 42-16)

Utv min: 39 – 40

OBS! STORT TACK till klacken som dök upp och höll låda, älskar’t! T o m Coach-Totte dansade med efter slutsignal period 2, så ska det vara på en match, glädje!

Referat: Värmdö HC - Hammarby IF
Värmdö borta, referat från läktaren
2024-03-18 22:35

Period 1

Bajen öppnar bra men det är fortsatt lite slarvigt passningsspel, det sitter inte riktigt. Man slår inte det första enkla passet i många lägen utan krånglar till det. Efter 4.06 tar vi ledningen men Värmdö lyckas kvittera efter 12 minuter. Hammarby ligger på i slutet av perioden utan tur.

Mål: 1-1

Skott: 10-14

Period 2

Bajen börjar perioden bra och har spelet samt många bra chanser och lyckas göra 1-2 i mitten av perioden. Värmdö vänder dock spelet efter det och kvitterar 15 minuter in i perioden för att sen ta ledningen i PP med två minuter kvar.

Mål : 2-1 (3-2)

Skott: 16-9

Period 3

Vi kommer ut bra men släpper till 4-2 målet 7 minuter in efter att vi inte lyckats rensa framför egen målvakt. 14 minuter in tänds hoppet efter matchens anfall från egen målvakt via flera spelare med tajmade bra pass till 4-3 målet, snyggt! 57.01 står matchklockan på när vi får PP. Tyvärr tar vi inte tillvara på den chansen och åker tyvärr hem med en förlust till. Som avslutning bör nämnas att vår målvakt återigen gör en bra match idag, vi släpper till mer farliga lägen än vad skottstatistiken visar.

Mål: 1-1

Skott: 9-10 (35 -33 totalt)

Slutresultat: 4-3

Referat: Göta Traneberg IK - Hammarby IF
Göta Traneberg - HIF, referat från läktaren.
2024-03-15 22:16
Göta Traneberg - Hammarby

Hammarby tar kommandot i matchen och har övertaget i perioden men båda målvakterna storspelar. När det återstår 20 sekunder av perioden åker Hammarby på en utvisning.
Skott 13-15

Andra perioden startar Hammarby med en man mindre som Göta nyttjar och tar ledningen med 1-0. Hammarby studsar tillbaka direkt och kvitterar till 1-1. Hammarby får sedan i chansen powerplay, skapar några bra chanser men Götas målvakt spikar igen. Vid dryg halva perioden spelad får Hammarby en 5 minuters utvisning som genom ett bra boxplay och storspelande målvakt klaras av. Därefter är det Hammarbys tur att spela 5-3 men får inte in pucken.
Skott 10-15

Sista perioden börjar i hög fart med böljande hockey. Efter 5 minuter åker Hammarby på en ny utvisning, men som effektivt nollas, men bara 26 sekunder därefter sitter Hammarby i utvisningsbåset igen och denna gång lyckas Göta måla och tar därmed
ledningen 2-1 med endast 1,10 kvar att spela och Hammarby tar timeout. Hammarby väljer att plocka målvakten. Med 9 sekunder kvar sätter Göta pucken i öppet mål och fastställer slutresultatet till 3-1.
Skott 13-8

Skott totalt 36-38

Referat: Hammarby IF - Flemingsbergs IK
HIF vs Flemingsberg, referat från läktaren.
2024-03-13 22:22

Det grinar emot…

Efter några mindre lyckade insatser så höll vi alla tummarna för ”att nån j*kla gång så ska det vända”. Tyvärr kom den vändningen idag inte heller. Man undrar lite vad som hänt med det där flytet, viljan och stolpe in som var där i höstas.

Period 1

En OK period igen där vi vinner skotten men lyckas inte tyvärr göra mål. Det lyckas motståndarna med tyvärr. På plusskontot är att vi inte tar en enda utvisning.

Skott 13-10

Mål 0-1

Period 2

Fortfarande OK, fast denna gång lite OK plussmeny för att prata hamburgerspråk och här har vi lite flyt, lite att äntligen så studsar pucken vår väg och vi tar för oss. Dock svänger perioderna fram och tillbaks men så skönt att leda, ta över matchen! Det var positiva vibbar när vi vandrade mot omklädningsrum, värmerum och andra valfria rum för pausvilan.

Skott 11-13

Mål 2-0 (2-1 i matchen)

Period 3

Drömstart med 3-1 efter 5 minuter! Sen tar vi 2 utvisningar tätt inpå. 3 mot 5 lyckas vi dock döda, yehaa tänkte vi publiken, nu jäklar, sen kom Tji fick ni! Inom drygt en minut med spel 5 mot 5 är det kvitterat.  58.20 står klockan på när vi släpper in mål igen, var ändå en match där vi kändes lite heta, var på och kunde lätt gått segrande ur det. Klassiskt desperat försök med målvakt ut och insläppt mål, ridå ner, 3-5.

Skott 12-18

Mål 1-4

Förlust med 3-5 och det känns mörkt. Hoppas att killarna visar lite stolthet då avancemang känns längre och längre bort men med lite ära och vilja så vore det enormt skönt för dom att få avsluta bra.

Referat: Hammarby IF - Enköpings SK HK
Hammarby - Enköping, referat från läktaren.
2024-03-10 22:04
Det är en bra jämn första period där båda lagen skapar bra med chanser och tempot är högt. När det återstår tre 3 minuter tar Enköping ledningen genom ett välplacerat skott från kanten.
Skott 11-10

Andra perioden
Efter dryga 3,30 utökar Enköping ledningen till 0-2 då Enköping tillåts lite för enkelt att rinna igenom försvaret. Hammarby tar en utvisning som Enköping effektivt nyttjar och utökar till 0-3, då Hammarby krymper i boxen. Därefter tar Enköping två utvisningar på rad  och  Hammarby lyckas kvittera till 1-3 och matchen lever igen.
Skott 14-5

Sista perioden startar mindre bra då Hammarby släpper markering på teckning, snabbt avslut och Enköping utökar till 1-4 bara 7 sekunder in på perioden. Kort därefter inom loppet av två minuter utökar Enköping till både 1-5 och 1-6 , skott utifrån samt där Hammarby tappar markering i hemjobbet på släpande spelare. Vid halva perioden spelad reducerar Hammarby till 2-6 men när det återstår dryga minuten kvar fastställer Enköping slutresultatet till 2-7.
Skott 6-12

Totala Skott 31-29

Nya tag mot Flempan på onsdag!

Referat: Järna SK - Hammarby IF
Järna - Hammarby, referat från läktaren.
2024-03-08 22:00
Perioden börjar bra och det är Hammarby som skapar mest farliga chanser och tar också ledningen 0-1 efter ca 8 minuter spelade. Järna kvitterar kort inpå då Hammarby stressar i egen zon. Hammarby får sedan chansen i pp x 2 och får till bra spel och tar vackert ledningen till 1-2. När det återstår 2 minuter av perioden så snappar Järna upp en pass i Hammarbys zon och kvitterar till 2-2.
Skott 6-17

Andra perioden startar Järna med bättre fart och vinner fler närkamper. Hammarby tar en utvisning efter dryga 6 minuter spelade som Järna nyttjar effektivt och tar ledningen 3-2 och sekunderna därefter utökas till 4-2 och Järna har momentum i matchen. Vid halva perioden spelad åker Hammarby på en ny utvisning och Järna utökar till 5-2 och det ser tungt ut för Hammarby. Båda lagen får en varsin utvisning till men när det återstår en minut av perioden reducerar Hammarby till 3-5.
Skott 17-15

Sista perioden domineras helt av utvisningar, hela 18 minuter för Hammarby och 14 för Järna så det blir en klart annorlunda period där Järna utökar till 6-3 och 7-3 innan Hammarby lyckas reducera till 7-4 men kommer sen inte närmare än så.
Skott 11-17

Hammarby vinner skotten, totalt 34-49 men Järna är mer effektiva i avsluten o vinner fler närkamper. Nya tag på söndag då Hammarby tar emot Enköping på Kärrtorp.

Referat: Hammarby IF - Värmdö HC
Hammarby - Värmdö, referat från läktaren.
2024-03-05 22:59
Hammarby - Värmdö
Matchen börjar i hög fart där båda lagen skapar en del bra chanser men efter ca 10 minuter gör Värmdö tre nästan identiska mål inom loppet av 3 minuter, där Hammarby tappar markering helt i hemjobbet så motståndarforward fritt kan placera pucken i mål. När den endast återstår 1 sekund av perioden utökar Värmdö till 0-4 genom en snabb spelvändning. Inte helt rättvist periodresultat sett till matchbilden.
Skott 11-9

Andra perioden får Hammarby chansen direkt i pp vid tre tillfällen, skapar några farliga lägen med Värmdös målvakt storspelar och spikar igen. Kort därefter utökar Värmdö ledningen först till 0-5 och därefter 0-6. Hammarby får åter chansen i pp, men får svårt att komma till avslut. Värmdö utökar till 0-7 som blir periodresultatet.
Skott 16-10

Hammarby fortsätter kämpa och skapar chanser men det blir istället Värmdö som utökar ledningen till 0-8 innan Hammarby lyckas spräcka nollan och reducerar till 1-8. Värmdö lyckas få in ett mål till o stänger matchen till 1-9.
Skott 9-7

Sammanfattning, Hammarby är med i matchen, men tappar alltför ofta markering i hemjobbet som Värmdö effektivt tar tillvara på. Nya tag på fredag då Hammarby möter Järna borta.

Referat: Hammarby IF - Visby/Roma HK
Hammarby-Visby/Roma, referat från läktaren.
2024-03-02 22:00
Play Off Hammarby - Visby/Roma

Första perioden öppnar i hög fart där Hammarby tar kommandot. Efter dryga 13 minuter spelade tar Hammarby ledningen genom mycket trafik och vilja framför mål, och utökar kort därefter till 2-0 genom en retur. Med en sekund kvar utökar sedan Hammarby till 3-0 genom en fin spelvändning och kliniskt avslut och perioden slutar 3-0.
Skott 19-8

Redan efter 4 minuter utökar Hammarby till 4-0 genom retur på stolpskott. Hammarby vinner närkamperna och skapar många fina chanser. VR reducerar  dock med ca 2 minuter kvar till 4-1, då Hammarby sätter lite för hög press och tappar markering.
Skott 20-10

Efter halva perioden spelad gör VR 2-4 då Hammarby tittar lite för mycket puck.
Med åtta minuter återstående av perioden utökar Hammarby till 5-2 genom ett mycket välplacerat skott och bara minutrarna senare ett
direktskott rakt upp i nättaket och matchen stängs och slutar 6-2.
Skott 20-4

Skott totalt 59-22

Sammanfattning, Hammarby lossar hela 59 skott o har bra med trafik framför mål,  vinner närkamperna och kommer mer samlade i anfallen och jobbar tillsammans som ett lag. Nu börjar kvalserien.

Referat: Visby/Roma HK - Hammarby IF
Play off Visby/Roma - Hammarby, referat från läktaren.
2024-02-25 21:27
Play off Visby/Roma - Hammarby

Bortamatch på Gotland med sen ankomst och tidig morgon,  trots det kommer Hammarby ändå ut med bra fart i första perioden och tar taktpinnen i matchen. Hammarby får näst inpå direkt två lite tveksamma utvisningar som de lyckas nolla, och sen chansen i pp och gör då 0-1, och kort efter utökar de ledningen till 0-2. Hammarby får återigen chansen i pp men istället är det V/R som reducerar till 1-2 när det återstår 5 sekunder av perioden.
Skott 11-11

Kort in på andra perioden utökar Hammarby till 1-3, Hammarby åker på en utvisning som de klarar av och sen är det V/R som åker på 3 utvisningar i rad och i den sista utökar Hammarby ledningen till 1-4, för att minuterna senare avsluta perioden i ett lyckat boxplay.
Skott 5-21

Sista perioden blir stökig, med många utvisningar, men där Hammarby ändå skapar flest farliga chanser. Efter ca 7 minuter spelade gör V/R 2-4 i pp och matchen vaknar till liv. Hammarby håller emot och stänger matchen med mål i öppen kasse 2-5.