Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Referat: Hammarby IF - Visby/Roma HK
Hammarby-Visby/Roma, referat från läktaren.
2024-03-02 22:00
Play Off Hammarby - Visby/Roma
 
Första perioden öppnar i hög fart där Hammarby tar kommandot. Efter dryga 13 minuter spelade tar Hammarby ledningen genom mycket trafik och vilja framför mål, och utökar kort därefter till 2-0 genom en retur. Med en sekund kvar utökar sedan Hammarby till 3-0 genom en fin spelvändning och kliniskt avslut och perioden slutar 3-0.
Skott 19-8
 
Redan efter 4 minuter utökar Hammarby till 4-0 genom retur på stolpskott. Hammarby vinner närkamperna och skapar många fina chanser. VR reducerar  dock med ca 2 minuter kvar till 4-1, då Hammarby sätter lite för hög press och tappar markering.
Skott 20-10
 
Efter halva perioden spelad gör VR 2-4 då Hammarby tittar lite för mycket puck.
Med åtta minuter återstående av perioden utökar Hammarby till 5-2 genom ett mycket välplacerat skott och bara minutrarna senare ett 
direktskott rakt upp i nättaket och matchen stängs och slutar 6-2.
Skott 20-4
 
Skott totalt 59-22
 
Sammanfattning, Hammarby lossar hela 59 skott o har bra med trafik framför mål,  vinner närkamperna och kommer mer samlade i anfallen och jobbar tillsammans som ett lag. Nu börjar kvalserien.
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
 
 
Referat: Visby/Roma HK - Hammarby IF
Play off Visby/Roma - Hammarby, referat från läktaren.
2024-02-25 21:27
Play off Visby/Roma - Hammarby
 
Bortamatch på Gotland med sen ankomst och tidig morgon,  trots det kommer Hammarby ändå ut med bra fart i första perioden och tar taktpinnen i matchen. Hammarby får näst inpå direkt två lite tveksamma utvisningar som de lyckas nolla, och sen chansen i pp och gör då 0-1, och kort efter utökar de ledningen till 0-2. Hammarby får återigen chansen i pp men istället är det V/R som reducerar till 1-2 när det återstår 5 sekunder av perioden.
Skott 11-11
 
Kort in på andra perioden utökar Hammarby till 1-3, Hammarby åker på en utvisning som de klarar av och sen är det V/R som åker på 3 utvisningar i rad och i den sista utökar Hammarby ledningen till 1-4, för att minuterna senare avsluta perioden i ett lyckat boxplay.
Skott 5-21
 
Sista perioden blir stökig, med många utvisningar, men där Hammarby ändå skapar flest farliga chanser. Efter ca 7 minuter spelade gör V/R 2-4 i pp och matchen vaknar till liv. Hammarby håller emot och stänger matchen med mål i öppen kasse 2-5.
Skott 20-14
 
En något sönderblåst match, men där Hammarby står upp bra och håller ihop som lag. Returmöte på lördag hemma på Kärrtorp.
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
 
Referat: Flemingsbergs IK - Hammarby IF
Flemingsberg - Hammarby, referat från läktaren.
2024-02-17 23:18
Flemingsberg - Hammarby
 
Första perioden är mycket jämn och i ett ett ganska lågt tempo. Hammarby får chansen efter dryga 15 minuter spelade i powerplay, skapar en del chanser men Flempans målvakt spikar igen, och perioden slutar 0-0.
Skott 14-17
 
Andra perioden börjar med lite högre fart, men där båda lagen drabbas av en del utvisningar. Flempan tar ledningen 1-0 efter 13 minuter genom en spelvändning där Hammarbys  lag dras isär och backcheckingen är svag. Kort därefter får Flempan chansen i powerplay och utökar då ledningen 2-0 vid en spelvöndning och där vi inte hinner ikapp vid hemjobbet utan ligger för högt i banan.
Skott 13-13
 
Sista perioden, efter dryga 10 minuter spelade får Hammarby chansen i pp, men istället för reducering lyckas Flempan erövra puck bakom eget mål och skapar en 1-1 chans och utökar ledningen till 3-0.  I fortsättningen på Hammarbys pp skapas en del chanser men pucken vill inte in. Minutrarna senare får Hammarby o Flempan en dubbelutvisning som kvittas, men därefter drar Hammarby på sig en ny utvisning som Flempan nyttjar och utökar därmed till 4-0. Hammarby satsar offensivt men kommer inte samlade i anfallen och istället stänger Flempan matchen till 5-0.
Skott 21-12
 
Skott totalt 48-42
 
Nu laddar vi om för kommande kvalserie!
 
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Referat: Hammarby IF - Göta Traneberg IK
HIF – Göta Traneberg, med referat från läktaren.
2024-02-16 21:54

Efter en bra insats borta mot Sollentuna så var förhoppningen att laget skulle bygga vidare på det och ta ytterligare ett kliv framåt denna kväll. Vet inte om det är mentalt svårt att man nu mötte den enda ”lite sämre motståndaren på papperet” eller vad det var men detta blev inte en trevlig kväll.

 

Period 1

 

En jämn period med några få chanser åt båda håll. GT tar ledningen men Bajen replikerar tätt inpå. Perioden ser ut att sluta 1-1 men i ett sista anfall så ringer det tyvärr bakom Bajens målvakt vid klockslaget 19.59. Mentalt jobbigt mål.

 

Skott 11 – 11 och resultat 1-2

 

Period 2

 

Kvällens bästa period av Bajen där man ligger på bra. Låter det vara osagt om det är motståndarna som är duktiga på att styra oss eller om vi tar för många förhoppningsavslut utan att vilja sticka in näsan där det gör lite ont. Faktum är att vi tar många avslut i närheten av förlängda mållinjen eller handledare från blå utan skymning. Vi ligger på och gör det bra men när det inte känns som att det är 100% påslaget på hela gruppen så blir det tamt.  

 

Skott 10 – 3 och resultat 1-2 (tot 2-4 inför sista)

 

Period 3

 

Bajen gör ett försök och pressar på rätt bra. Det finns lägen men återigen inte riktigt den där krigarinstinkten eller flytet. Många nära blir inte ett mål. Kan också vara att om man vill för mycket så kan det låsa sig samt att det gärna blir lite mer en och en, sällan lyckat. Drygt 10 minuter in i perioden tar GT timeout och lyckas flytta upp spelet lite. 55.18 visar matchklockan när dom gör 2-5. Bara i farten lyckas dom peta in en puck till efter 57 minuter, god natt.

 

Skott 9-6

Resultat 1-2 (tot 2-6)

 

Flempan borta på lördag blir sista matchen i serien. Då hoppas vi innerligt på lite positiva besked innan kvalet börjar. Hela laget behöver lyfta sig om vi ska spela vidare i finrummet nästa år så vi får hoppas att detta bara var ett litet snedsteg.

 

 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

Referat: Sollentuna HC - Hammarby IF
Sollentuna - HIF med referat från läktaren.
2024-02-10 22:56

SKÖN SEGER!

 

Efter några matcher där det grinat riktigt illa mot Bajen tog vi ikväll en väldigt skön seger (säger vi men det är dom på isen som gör det). Nu är det två matcher kvar innan kvalet för att hålla sig kvar i Regionserien drar igång och där kommer det att bli tuffa matcher. Vore väldigt skönt för gruppen att gå in i den serien och se möjligheter istället för att vara nedtryckta i skridskorna så detta var väldigt positivt.

 

Period 1

En bra period av oss där det är jämnt skägg. Tyvärr förlorar vi den med 2-0. Lite typisk period där ett litet misstag leder till mål för motståndaren medans dom egna chanserna resulterar i stolpe ut. Ett lite typiskt scenario när det grinar emot. Skönt ändå att vi är med spelmässigt och ingen hänger läpp, man gör jobbet.

 

Skott: 8-7   

 

Period 2

Stabil period igen. Inget strul och enkelt spel, kanske lite väl enkelt ibland enligt skribenten, man måste våga också. Samtidigt är det smart av ett lag i en dipp att hålla pucken framför sig och kämpa. Dumpa, jaga vinn! En taktik som gör att man är kvar i matchen och kan spela om det hela vägen in. Kanske lite väl hård beskrivning av skribenten för det är en bra period av oss och vi vinner den med 1-0 och det handlar om att vinna. Snyggt, hoppet lever. Kort så vann tydligen även tränarnas taktik mot skribenten med 1-0 också...

 

Skott: 7-9

 

Period 3

Så jäkla skön start! Bajen gör nått som dom inte skämt bort oss med, dom får PP och sätter ett mål nästan direkt, läckert! Ett sorgebarn till att begrava innan kvalserien, man kan hoppas i alla fall! Det handlar mycket om självförtroende i alla idrotter. Sen blir det tyvärr lite krampaktigt hos Bajen resten av perioden, man verkligen känner hur dom inte vill göra misstag och få den där poängen igen. Visst skapar Sollentuna lite möjligheter men vi har ett par också, dock motståndarens period men vi lyckas, det blir poäng.

 

Skott 13-9  

Totalt: 28-25

 

Förlängning

Tre mot tre handlar till mycket om att hålla puck inom laget samt invänta misstag / trötthet / felbeslut, då vinner man enligt teorin, se även SHL och Allsvenskan där det många minuter inte händer nått men nämn inte det för Gabbe! Det var många bra aktioner defensivt och offensivt för Bajen ikväll och det var samlat och smart, det var bra, mycket bra.  Efter dryga 3 minuter så skickar han puck i sarg, trampar runt en, sen bara trampar han och trampar runt nästa, avvaktar och lägger upp den i nättaket! Skönt och vilken vilja, bestämdhet.

 

Skott: 1-4

Tot: 29-29

 

Sammanfattning

Bajen kom med några J18 spelare, ett par A-lagsspelare och dom J20 spelare som är friska samt ej skadade. Ja, det saknas många fortfarande men dom verkar vara på G så snart är det full trupp igen hoppas vi. Alla gjorde det bra, ingen föll ur ramen och det var en spännande jämn match. Hela laget från målvakt och framåt gjorde det bra. Nästa match är mot GT på måndag, en prestigematch, sist vill ingen komma samt att seger förmodligen skapar ett bättre läge för kvalserien

 

 

 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

Referat: Hammarby IF - Wings HC Arlanda
Hammarby - Arlanda wings, referat från läktaren.
2024-02-09 21:21
Hammarby - Arlanda wings
 
Arlanda rivstartar och Hammarby står lite på hälarna och inom loppet av två minuter har A-W tagit ledningen med 2-0. Hammarby jobbar sig sakta in i matchen, trots två utvisningar som de lyckas nolla. När det återstår 20 sekunder av perioden drar A-W på sig en 5 minuters utvisning för knätackling och matchstraff.
Skott 10-25 
 
Andra perioden börjar således Hammarby i  pp och skapar några hyfsade chanser, men sen drar A-W på sig en utvisning till och det blir spel 5-3  där Hammarby sätter  1-2, får fortsätta spela 5-4 och då både kvitterar och tar ledningen med 3-2. I slutet av perioden kvitterar tyvärr A-W  till 3-3.
Skott 14-13
 
Sista perioden börjar likt den första med två snabba mål för A-W, 3-5. Efter drygt halva perioden spelad utökas ledningen inom loppet av en minut till 3-7. Resten av perioden kantas av utvisningar, 7 för Hammarby och 2 för A-W. Hammarby lyckas kriga in 4-7 men kommer inte närmare och matchen slutar 4-7.
Skott 4-24
 
Skott totalt 28-62
 
 
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Referat: Tyresö/Hanviken Hockey - Hammarby IF
Tyresö - Hammarby, referat från läktaren.
2024-02-03 23:32
Första perioden, redan efter 3,30 tar Tyresö ledningen med 1-0 genom att Hammarby tappar markering vid bortre stolpe, kort därefter utökar Tyresö till 2-0. Hammarby krigar in 2-1 . Inom loppet av 3 minuter därefter utökar Tyresö ledningen till 5-1 och Hammarby får en lång och tuff uppförsbacke.
Skott 18-10
 
Andra perioden kantas av utvisningar för båda lagen, två för Tyresö och två för Hammarby. Tyresö har dock spelet och kommandot och perioden slutar 6-1.
Skott 13-4
 
Sista perioden, tar Tyresö helt över och skjuter hela 26 skott, varav 4 letar sig in i kassen. Hammarby kämpar på men  Tyresö är storleken förstora och matchen slutar 10-1
Skott 26-8
 
Skott totalt 57-22
 
 
 
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Referat: Hammarby IF - Huddinge IK
Hammarby - Huddinge, referat från läktaren.
2024-01-29 23:00
Hammarby - Huddinge
 
Första perioden, Huddinge tar kommandot direkt och efter 5 minuter tar dem även ledningen, 0-1. Hammarby studsar tillbaka  direkt genom en retur. Därefter tar Huddinge över matchen helt, där Hammarby gång på gång får svårt att ta markering i egen zon, stressar och håller inte motståndarna på utsidan utan forwards ”chanscheckar” djupt vilket skapar ytor för Huddinge som de effektivt nyttjar och perioden slutar 1-4.
Skott 10-13
 
Andra perioden. Hammarby går ned på kedjor, vilket i kväll inte gav något direkt resultat utan Huddinge fortsätter att föra matchen. Det slarvas åter i egen zon och Hammarby är på tok för snälla framför eget mål, och puckarna fortsätter att leta sig in och perioden slutar 1-8.
Skott 7 - 14
 
Sista perioden liknar de två första, som Huddinge effektivt spelar av och fastställer resultatet  till 1–12.
Skott 5 - 12
 
Skott totalt 22-39
Utvisningar 10-2
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Referat: Hammarby IF - Vallentuna Hockey
Hammarby - Vallentuna, referat från läktaren.
2024-01-22 23:00
Hammarby kom ut med bra fart, medan Vallentuna var mer avvaktande och redan efter en minut drar Vallentuna på sig en utvisning. Hammarby lyckas i pp genom trafik framför mål och sätter pucken efter en retur på ett backskott. Dryga minuten senare utökar Hammarby ledningen till 2-0, hög press med en lite tursam studs och skott i mål! 5 minuter senare täcker Vallentuna ett backskott och skapar ett friläge, där de slår in returen och kvitterar till 1-2. Kort därefter tar Hammarby två utvisningar i rad men lyckas ”boxa” ut minutrarna. När det återstår dryga minuten av perioden får Hammarby till en snabb spelvändning, bryter in på mål och ger ställning 3-1  vid periodvila.
Skott 8-10
 
Vallentuna kommer ut med en högre växel än första, och efter dryga 5 minuter drar Hammarby på sig en utvisning men lyckas hålla tätt, sen blir det Hammarbys tur att spela pp och skapar en halvfarlig målchans men pucken vill inte in. Med 14 minuter in i perioden slänger Hammarby iväg ett skott från övre cirkel som landar rakt upp i bortre krysset, och Hammarby utökar därmed ledningen till 4-1. Dryga 2 minuter senare kvitterar Vallentuna genom bra rörelse/pucköverlämningar i anfallszon, Hammarby blir stillastående och Vallentuna avslutar med  med ett hårt placerat slagskott, 4-2. Hammarby får i stort sätt direkt efter målet åter chansen i pp men får inte till ngn riktigt farlig chans.
Skott 8-16
 
Sista perioden börjar likt den andra, och efter dryga 6 minuter åker Hammarby återigen på en utvisning, men håller nollan. Kort därefter kvitterar dock Vallentuna genom bra snurr, Hammarby tappar helt markering framför eget mål och Vallentuna får slå in returen. Vallentuna ligger på bra och skapar många chanser, men Hammarby spelar uppoffrande, täcker skott, Edvin i målet spelar stabilt och Hammarby stänger matchen 4-3, efterlängtad vinst för grabbarna!
Skott 5-7
 
Skott totalt  21-33
 
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Referat: Nyköpings SK - Hammarby IF
Nyköping - HIF, referat från läktaren.
2024-01-21 23:15
Hammarby börjar avvaktande, och är inte riktigt på tårna och ger Nyköping tid  att komma upp med fart. Nyköping tar efter ca 10 minuter ledningen genom en snabb spelvöndning där de går lite för enkelt genom mittzon och skapar ett 2-1 läge, 1-0. Hammarby får upp farten i några byten och skapar några bättre målchanser. Genom ett backskott  som studsar på täckande forward skaps ett friläge och Nyköping utökar
ledningen till 2-0. Hammarby reducerar genom ett backskott där de fiskar upp pucken och lägger in den snyggt, 1-2.
Skott 14-6
 
Andra perioden fortsätter även den något passivt från Hammarbys sida, där Nyköping står för farten och spelet. Nyköping utökar ledningen genom skott från back där täckande forward hoppar, skottet tar i sargen o studsar ut till omarkerad spelare som gör 3-1. Matchen böljar fram och tillbaka men med fördel Nyköping, men där Liam fortsätter att storspela i kassen.
Skott 15-4
 
Tredje perioden går Hammarby ned på folk och lyckas få upp intensiteten och kommer mer och mer in i matchen. Efter dryga 5 minuter spelade reducerar Hammarby till 3-2 genom en retur efter hög press. Hammarby får sedan chansen i pp vid två tillfällen, skapar en del bättre
lägen men lyckas inte näta. Med bara 20 sekunder kvar får Hammarby chansen  i ett friläge men Nyköpings målvakt spikar igen och matchen slutar 3-2.
Skott 9-13
 
Skott totalt 38-23
 
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Spelade matcher
Lör 2/3 15:00
6 - 2  
Sön 25/2 12:00
2 - 5  
Lör 17/2 16:00
5 - 0  
Mån 12/2 19:30
2 - 6  
Lör 10/2 17:45
2 - 3  
Mån 5/2 19:30
4 - 7  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Förening, 22/02 10:20 
Förening, 20/02 23:51 
Förening, 12/02 19:49 
Förening, 05/02 17:51 
Förening, 05/02 16:25 
Förening, 29/01 13:43