Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Avslutningsmiddag och avtackning @ #Lagerbaren
2024-04-19 23:18
En trevlig avslutningskväll på lagerbaren med god uppslutning av både ledare och spelare.
Våra tränare och ledare runt J20 laget tackades av med tavlor från bajenkonst.
 
Nu lämnar vi vidare stafettpinnen till det nya Hammarby Hockey J20 som precis har startat upp sin försäsongsträning med tryouter. Stort lycka till och vi kommer att fortsätta följa ert äventyr.
 
#bajenkonst
#restaurantlagerbaren
#Lagerbaren
#Södermalm
Referat: Hammarby IF - Göta Traneberg IK
Hammarby vs Göta Traneberg, referat från läktaren.
2024-03-27 23:41
Hammarby - Göta Traneberg
 
Båda lagen startar starkt med hög fart, och efter dryga två minuter får Hammarby chansen i pp, skapar en del chanser men GTs målvakt spikar igen. Kort därefter är det GTs tur i pp men Liam spikar igen kassen och boxen står rätt i skottlinjen.
Vid nio minuter spelade tar Hammarby ledningen genom en fin spelvändning och ett distinkt avslut och bara två minuter senare ökar Hammarby ledningen till 2-0 genom pass upp i slottet och ett välplacerat avslut. När det återstår ca 1,5 minut reducerar GT till 2-1.
Skott 6-12
 
Andra perioden börjar likt den första, och GT ligger konstant med en gubbe högt och lyckas efter ca 7 minuter kvittera till 2-2 och matchen står och väger. Hammarby ligger på med högpress med många spelare framför mål och tar åter ledningen i matchen 3-2. Hammarby skapar ett flertal farliga chanser men istället är det GT som kvitterar till 3-3. När det återstår 30 sekunder av perioden sätter Hammarby ett skott som letar sig in och återtar ledningen innan periodvila 4-3.
Skott 10-7
 
Sista perioden drabbas Hammarby av 3 utvisningar i följd. Vid halva perioden spelad utökar Hammarby ledningen till 5-3  ett riktigt kämparmål. Båda lagen håller hög fart men Hammarby börjar läser GTs långa passningar och har ett visst övertag och utökar ledningen till 6-3 när det återstår ca fem minuter kvar. Hammarby drabbas sedan av en fem minuters utvisning och får spela resten av perioden i boxplay, GT tar ut målvakten och lyckas reducera till 6-4 men kommer inte närmare och matchen slutar 6-4.
Skott 6-13
 
Skott totalt 22-32
 
Där var sista seriematchen spelad och så skönt för laget att få avsluta med vinst! Spelarna ska vara stolta över sig själva och säsongen, vinnare i Div 1 och spel i Regional, en nyttig erfarenhet och ni har visat att ni är ett  lag som aldrig ger upp! Nu börjar förberedelserna inför nästa säsong, nu kör vi!
 
 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

 
Referat: Flemingsbergs IK - Hammarby IF
Flemingsberg vs Hammarby, referat från läktaren.
2024-03-25 23:24

Flemingsberg borta

 

Kommer segerraden att utökas till 3 raka när vi nu ställs mot serieledaren?

 

Period 1

 

Flemingsberg har vi haft lite svårt för sista två åren. Det har alltid varit rätt jämna matcher men dom har varit lite bättre, lite hetare framför mål, lite mer disciplinerade och satt passningarna lite bättre. Exakt så kan man beskriva första perioden. 1 – 0 13 minuter in efter att dom varit lite hetare framför mål.

 

Skott 14 – 8

Mål 1 - 0

 

Period 2

 

Öppnare och mer Hawaii denna period. Många avslut på målvakterna åt bägge håll. Tyvärr också många avslut från vårt håll där vi inte kommer in på kassen, en handledare från nästan blålinjen utan skymning går in 1 gång av 100? 300? Dom skott som är farligare är när det träffar något på vägen och går utanför mål, alltså det som inte syns i statistiken. Skotten slutade på 17 – 15 men mer relevant borde vara att räkna farliga avslut och där leder dom större tyvärr. 1 mål bokförs under period 2, 6 minuter in, Flemingsberg gör det.

 

Skott 17 – 15

Mål 1 – 0

 

Period 3

 

Skitstart! 36 sekunder in gör motståndarna 3 – 0. Vi kämpar, sliter på ändå och betydelsen av en 1 – 3 reducering hade betytt mycket! Vi är också nära några gånger, riktigt riktigt nära en gång men det vill sig inte. Eloge till bortamålvakten som räddar alla skott denna kväll. Vår målis har 92% ikväll vilket är en mycket bra siffra så absolut inget ska falla på han.

 

Skott 10 – 8  (totalt 41 – 31)

Mål 1 – 0 (totalt 3 – 0)

 

OBS! Personligen trodde jag aldrig att detta skulle ske men Hammarby går igenom en match utan en enda utvisning!?!?! Tror inte vi haft en match i år där vi varit mindre utvisade än motståndarna men nu hände det. Var ändå rätt mycket vilja där ute så det kändes inte som en inställningsfråga utan bara bättre omdöme.

 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

Referat: Enköpings SK HK - Hammarby IF
Enköping - HIF, referat från läktaren.
2024-03-22 23:00

Enköping borta

 

Svår match mot serieledarna Enköping väntade på fredagskvällen.

 

Period 1

 

En helt OK period av Hammarby mot ett bra motstånd. När vi tar vår andra utvisning för kvällen i mitten av perioden så lyckas vi även shorthanded att ta ledningen. Enköping kvitterar sen realtivt snabbt varefter vi tar ledningen bara 30 sekunder efter det. Det känns lite som i höstas, vi tar tillvara på skotten och lägen. Surt sen när Enköping kvittera 18 minuter in.

 

Skott 19 – 11

Mål 2 – 2

 

Period 2

 

En kanske ännu lite bättre period där Enköping utökar till 3-2 efter 7 minuter. Varav vi kvitterar dryga 40 sekunder efter det. Sen gör dom 4-3 för att vi sen minuten senare kvitterar till 4-4. Lite lustigt detta, nästan som en pardans. Här gör Enköping ett målvaktsbyte, dom har ju fortfarande en regionsplats att spela om. Vi lyckas ta två utvisningar i slutet av perioden men däremellan lyckas vi även gör 4-5 målet!

 

Skott 12 - 13

Mål 2 - 3

 

Period 3

 

Underbar period på flera sätt. Vi gör mål redan två minuter in och drygar ut till 2-målsledning. Enköping lyckas dock reducera med 6 minuter kvar. Men vad som är än viktigare är att vi inte tar en enda utvisning på hela perioden, vi ger dom inte den möjligheten. Istället trycker vi in 5-7 i slutminuten.

 

Skott 12 – 7 (totalt 43 – 31)

Mål 1 – 2 (totalt 5-7)

 

Synd att vi vaknat så sent, att flytet kommer nu när chansen är förbi. Men bättre sent än aldrig och roligare avsluta bra inför sommarträningen. 2 matcher kvar av serien.

 

 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

Referat: Hammarby IF - Järna SK
HIF - Järna, referat från läktaren.
2024-03-22 22:00

Järna hemmamatch              

 

Till och från en stökig match som slutade med seger!!!

 

Period 1

 

Efter 16 sekunder så kom första tvåorna. När klockan ringde för periodpaus så hade det delats ut 14 minuter totalt, m a o en ryckig inledning på matchen. Nått läge hit och dit där coacherna förmodligen var mer nöjda med BP än PP. Sen slarvar vi lite mycket vid blålinjerna och släpper till många 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen generellt sett och även i denna period.

 

Mål 0-0

Skott 9-9

 

Period 2

 

Här tog Hammarby över matchen och skapade absolut mest och känslan var att vi skulle sprungit ifrån med några mål, nu blev det ett i matchminut 37. Samtidigt så fortsatte disciplinen att lysa med sin frånvaro under perioden 5st 2:or, 1st 5:a och medförande matchstraff. Kändes som slutet på säsong, många viljor och lite trötta skallar. Men kämpa andan och viljan var hög idag igen så en bra period.

 

Mål 1-0

Skott 20 – 6

 

Period 3

 

Snabb 2-0 ledning för Bajen redan efter dryga 3 minuter, skönt! Sen drog vi på oss två stycken tvåor i början av perioden som klarades av galant utan ett skott på mål för att sen ta över matchen igen. Nån stans redan i mitten av perioden kändes det m a o tryggt som Bajen supporter. 57.52 släcks hoppet totalt för Järna när vi gör 3-0 i PP.

 

Mål 2-0 (totalt 3-0)

Skott 13-1 (totalt 42-16)

Utv min: 39 – 40

 

OBS! STORT TACK till klacken som dök upp och höll låda, älskar’t! T o m Coach-Totte dansade med efter slutsignal period 2, så ska det vara på en match, glädje!

 

 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

Referat: Värmdö HC - Hammarby IF
Värmdö borta, referat från läktaren
2024-03-18 22:35

Period 1

 

Bajen öppnar bra men det är fortsatt lite slarvigt passningsspel, det sitter inte riktigt. Man slår inte det första enkla passet i många lägen utan krånglar till det. Efter 4.06 tar vi ledningen men Värmdö lyckas kvittera efter 12 minuter. Hammarby ligger på i slutet av perioden utan tur.

 

Mål: 1-1

Skott: 10-14

 

Period 2

Bajen börjar perioden bra och har spelet samt många bra chanser och lyckas göra 1-2 i mitten av perioden. Värmdö vänder dock spelet efter det och kvitterar 15 minuter in i perioden för att sen ta ledningen i PP med två minuter kvar.

 

Mål : 2-1 (3-2)

Skott: 16-9

 

Period 3

 

Vi kommer ut bra men släpper till 4-2 målet 7 minuter in efter att vi inte lyckats rensa framför egen målvakt. 14 minuter in tänds hoppet efter matchens anfall från egen målvakt via flera spelare med tajmade bra pass till 4-3 målet, snyggt! 57.01 står matchklockan på när vi får PP. Tyvärr tar vi inte tillvara på den chansen och åker tyvärr hem med en förlust till. Som avslutning bör nämnas att vår målvakt återigen gör en bra match idag, vi släpper till mer farliga lägen än vad skottstatistiken visar.

 

Mål: 1-1

Skott: 9-10 (35 -33 totalt)

Slutresultat: 4-3

 

 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

Referat: Göta Traneberg IK - Hammarby IF
Göta Traneberg - HIF, referat från läktaren.
2024-03-15 22:16
Göta Traneberg - Hammarby
 
Hammarby tar kommandot i matchen och har övertaget i perioden men båda målvakterna storspelar. När det återstår 20 sekunder av perioden åker Hammarby på en utvisning.
Skott 13-15
 
Andra perioden startar Hammarby med en man mindre som Göta nyttjar och tar ledningen med 1-0. Hammarby studsar tillbaka direkt och kvitterar till 1-1. Hammarby får sedan i chansen powerplay, skapar några bra chanser men Götas målvakt spikar igen. Vid dryg halva perioden spelad får Hammarby en 5 minuters utvisning som genom ett bra boxplay och storspelande målvakt klaras av. Därefter är det Hammarbys tur att spela 5-3 men får inte in pucken.
Skott 10-15
 
Sista perioden börjar i hög fart med böljande hockey. Efter 5 minuter åker Hammarby på en ny utvisning, men som effektivt nollas, men bara 26 sekunder därefter sitter Hammarby i utvisningsbåset igen och denna gång lyckas Göta måla och tar därmed
ledningen 2-1 med endast 1,10 kvar att spela och Hammarby tar timeout. Hammarby väljer att plocka målvakten. Med 9 sekunder kvar sätter Göta pucken i öppet mål och fastställer slutresultatet till 3-1.
Skott 13-8
 
Skott totalt 36-38
 
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Referat: Hammarby IF - Flemingsbergs IK
HIF vs Flemingsberg, referat från läktaren.
2024-03-13 22:22

Det grinar emot…

 

Efter några mindre lyckade insatser så höll vi alla tummarna för ”att nån j*kla gång så ska det vända”. Tyvärr kom den vändningen idag inte heller. Man undrar lite vad som hänt med det där flytet, viljan och stolpe in som var där i höstas.

 

Period 1

 

En OK period igen där vi vinner skotten men lyckas inte tyvärr göra mål. Det lyckas motståndarna med tyvärr. På plusskontot är att vi inte tar en enda utvisning.

 

Skott 13-10

Mål 0-1

 

Period 2

 

Fortfarande OK, fast denna gång lite OK plussmeny för att prata hamburgerspråk och här har vi lite flyt, lite att äntligen så studsar pucken vår väg och vi tar för oss. Dock svänger perioderna fram och tillbaks men så skönt att leda, ta över matchen! Det var positiva vibbar när vi vandrade mot omklädningsrum, värmerum och andra valfria rum för pausvilan.

 

Skott 11-13

Mål 2-0 (2-1 i matchen)

 

Period 3

Drömstart med 3-1 efter 5 minuter! Sen tar vi 2 utvisningar tätt inpå. 3 mot 5 lyckas vi dock döda, yehaa tänkte vi publiken, nu jäklar, sen kom Tji fick ni! Inom drygt en minut med spel 5 mot 5 är det kvitterat.  58.20 står klockan på när vi släpper in mål igen, var ändå en match där vi kändes lite heta, var på och kunde lätt gått segrande ur det. Klassiskt desperat försök med målvakt ut och insläppt mål, ridå ner, 3-5.

 

Skott 12-18

Mål 1-4

 

Förlust med 3-5 och det känns mörkt. Hoppas att killarna visar lite stolthet då avancemang känns längre och längre bort men med lite ära och vilja så vore det enormt skönt för dom att få avsluta bra.

 

 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

Referat: Hammarby IF - Enköpings SK HK
Hammarby - Enköping, referat från läktaren.
2024-03-10 22:04
Det är en bra jämn första period där båda lagen skapar bra med chanser och tempot är högt. När det återstår tre 3 minuter tar Enköping ledningen genom ett välplacerat skott från kanten.
Skott 11-10
 
Andra perioden
Efter dryga 3,30 utökar Enköping ledningen till 0-2 då Enköping tillåts lite för enkelt att rinna igenom försvaret. Hammarby tar en utvisning som Enköping effektivt nyttjar och utökar till 0-3, då Hammarby krymper i boxen. Därefter tar Enköping två utvisningar på rad  och  Hammarby lyckas kvittera till 1-3 och matchen lever igen.
Skott 14-5
 
Sista perioden startar mindre bra då Hammarby släpper markering på teckning, snabbt avslut och Enköping utökar till 1-4 bara 7 sekunder in på perioden. Kort därefter inom loppet av två minuter utökar Enköping till både 1-5 och 1-6 , skott utifrån samt där Hammarby tappar markering i hemjobbet på släpande spelare. Vid halva perioden spelad reducerar Hammarby till 2-6 men när det återstår dryga minuten kvar fastställer Enköping slutresultatet till 2-7.
Skott 6-12
 
Totala Skott 31-29
 
Nya tag mot Flempan på onsdag!
 
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Referat: Järna SK - Hammarby IF
Järna - Hammarby, referat från läktaren.
2024-03-08 22:00
Perioden börjar bra och det är Hammarby som skapar mest farliga chanser och tar också ledningen 0-1 efter ca 8 minuter spelade. Järna kvitterar kort inpå då Hammarby stressar i egen zon. Hammarby får sedan chansen i pp x 2 och får till bra spel och tar vackert ledningen till 1-2. När det återstår 2 minuter av perioden så snappar Järna upp en pass i Hammarbys zon och kvitterar till 2-2.
Skott 6-17
 
Andra perioden startar Järna med bättre fart och vinner fler närkamper. Hammarby tar en utvisning efter dryga 6 minuter spelade som Järna nyttjar effektivt och tar ledningen 3-2 och sekunderna därefter utökas till 4-2 och Järna har momentum i matchen. Vid halva perioden spelad åker Hammarby på en ny utvisning och Järna utökar till 5-2 och det ser tungt ut för Hammarby. Båda lagen får en varsin utvisning till men när det återstår en minut av perioden reducerar Hammarby till 3-5.
Skott 17-15
 
Sista perioden domineras helt av utvisningar, hela 18 minuter för Hammarby och 14 för Järna så det blir en klart annorlunda period där Järna utökar till 6-3 och 7-3 innan Hammarby lyckas reducera till 7-4 men kommer sen inte närmare än så.
Skott 11-17
 
Hammarby vinner skotten, totalt 34-49 men Järna är mer effektiva i avsluten o vinner fler närkamper. Nya tag på söndag då Hammarby tar emot Enköping på Kärrtorp.
 
 
Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20
Spelade matcher
Ons 27/3 19:30
6 - 4  
Mån 25/3 19:40
3 - 0  
Fre 22/3 19:10
5 - 7  
Ons 20/3 19:30
3 - 0  
Mån 18/3 19:50
4 - 3  
Fre 15/3 19:40
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen