Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Referat: Gävle GIK - Hammarby IF Ishockeyförening
Bortaseger mot Gävle med referat från läktaren.
2023-09-24 22:33

Hammarby kom ut som ett samlat lag, disciplinerat med bättre positionering och rakare spel än tidigare träningsmatcher.

Första målet stod dock Gävle för efter ett mindre lyckat uppspel. Men med bra  press lyckades nr 15  för Hammarby kvittera genom ett kliniskt avslut.  Båda lagen hade många chanser men målvakterna storspelade.
Resultat 1-1
Skott 12-11

Andra perioden inledde Hammarby starkast, passade pucken snabbare och skapade mycket vilket visade sig snabbt i målprotokollet. Gävle började tappa humöret lite och drog på sig några onödiga utvisningar.
Resultat 1-4
Skott 10-9 (tveksam statistik)

Sista perioden fortsatta Hammarby med hög intensitet och dominerade stundtals och kunde utöka ledningen till 1-6. Gävle fortsatte ta utvisningar och sista 6-7 minuterna spelades tryggt av.
Resultat 1-6
Skott 2-11

Sammanfattar matchen för Hammarbys del med att laget höll ihop bättre än tidigare, snabbare beslut fattades, och stort plus att vi inte faller in i motståndarnas spel när det vart ”grinigt” på isen.

Nu blickar vi framåt mot seriepremiären mot Väsby, som är nästa lördag på hemmaplan.

Soffpåtar!
2023-09-18 22:24

Vi tar ingen entré till juniormatcherna, men det är fritt fram att marknadsföra "soffplåtar". Intäkterna går rätt in i lagkassan. Se Hockeysoffan , bara att välja "JUNIORLAG".

 

Stålarna behövs, så kör hårt i alla flöden!

Folkspel 2023 - Första aktiviteten
2023-09-18 09:11

Bäste medlem och förälder i Hammarby Hockey

 

Det är alla ni fantastiska spelare, ledare och föräldrar som hittills har sett till att vi är där vi är idag. För att vi ska kunna fortsätta utvecklas, ha roligt och hålla en hög nivå på vår verksamhet där alla har roligt, får en bra utbildning med välutbildade tränare och ledare, spela matcher, åka iväg på cuper m.m. så måste vi fortsätta att hjälpas åt.

 

Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite.

 

Föreningen har beslutat att via Folkspel genomföra 2 föreningsaktiviteter under säsongen. Vi gör det tillsammans, och barnen och ungdomarna ska vara med och ta ansvar så att de får möjlighet att växa som människor. Vi vuxna, ni föräldrar och ledare, måste naturligtvis vara behjälpliga och vara med och stötta

 

Första aktiviteten

 

Första aktiviteten kommer med detta brev (v 38) , och det är julkalendern tillsammans med Rosa Sverigelotter som ska säljas. Information om detta går nu ut via era lagsidor. Förutom att barnen och ungdomarna lär sig ta eget ansvar, är där även en enorm ekonomisk vinst i detta.

 

Folkspel ger oss en kickback på mellan 38-50% av allt vi säljer under aktiviteterna, vilket är enormt bra, så innehållet kuvertet är en viktig pusselbit för fortsatt stabilitet och utvecklingen av vår förening.

 

Vi delar på förtjänsten, så 60% går till laget, 30% till sektionen, 10% går in i föreningen.

  • För varje såld Julkalender tjänar ni alltså 30 kr direkt till laget. Och för varje såld remsa Rosa Sverigelotter så tjänar ni 24 kr direkt till laget.
  • En remsa Sverigelotter kostar 100 kr och är fyra lotter (en lott kostar 25 kr men sälj hela remsor)

 

Dessutom går det pengar till Bröstcancerförbundet på varje såld Rosa Sverigelott.

 

20 spelare och ledare i laget x 1 kuvert blir hela 8.640 kronor till laget när allt är sålt. Sätt gärna upp något mål inom laget om vad pengarna ska användas till. Kommunicera gärna era mål, då de säkert kan tjäna som en inspiration för oss alla. Den del av förtjänsten som går till sektion och förening öronmärks för utbildning och föreningsutveckling.

 

Nu låter vi barnen och ungdomarna vara med och få möjligheten att sälja. De tycker oftast att det är jättekul fast vi vuxna inte tror det. Uppmuntra dem att sälja till grannar, mormor/morfar, farmor/farfar, släktingar mm. Lägg även ut på er privata FB och andra sociala medier att ni säljer. Ta med lotter till era arbetsplatser!

 

Redovisningstillfällen ·       Senast sön 12 nov ska ni redovisa till ansvarig i laget.

 

Viktigt att hålla utsatt datum för redovisningen!

 

Nu kör vi!

 

Kör hårt och glöm inte ha roligt under tiden, alla kan hjälpas åt till en fortsatt god utveckling och en massa roliga upplevelser tillsammans. Lycka till!

 

 

Södermalm, 2023-09-07

 

 

Styrelsen Hammarby Ishockey

Referat: Hammarby IF Ishockeyförening - Brinken
Torsk 2 mot Brinken. Referat från läktaren.
2023-09-17 22:58

Period 1
Bajen var det bättre laget men efter 18min fick vi ett baklänges mål och gick till period vila med 0-1

Skott 18-20

 

Period 2
Såg det ut som om vi tappade lite fokus och i slutet av perioden fick vi ytterligare ett mål i baken.

0-2

Skott 3-16

 

Period 3
Ytterligare tap i fokus efter diverse motgångar och några extra utvisningar. Brinken fick in 0-3 efter 6min in i 3:e som också blev slut resultat.

0-3

Skott 9-9

 

Totalt 0-3

Skott 30-45

Referat: Brinken - Hammarby IF Ishockeyförening
Förlust i andra träningsmatchen
2023-09-10 22:00

Hammarby inleder starkt första fem minutrarna men det blir ändå Brinken som tar ledningen med 1-0.  Brinken spelar med hög press o Hammarby får svårt att få fart med sig i uppspelen. Hammarby kvitterar dock till 1-1 innan pausvilan. 

Skott, 18-11

 

Andra perioden sätter Hammarby press ordentligt och skapar många chanser, några utvisningar gör att Brinken tilläts komma in i matchen igen och de gör både 2-1 och 3-1 inom loppet av några minuter. Hammarby kan dock reducera i powerplay till 3-2 med dryga minuten kvar av perioden.

Skott, 10-22

 

Sista perioden präglades av många utvisningar, och böljande hockey med många chanser åt båda lagen men där ingen puck lyckades hitta in bakom två storspelande målvakter.

Skott 11-10

 

Vi tackar Brinken för en bra träningsmatch o ser fram emot returmötet på söndag på hemmaplan!

Referat: Hammarby IF Ishockeyförening - IFK Tumba IK
Första träningsmatchen avslutas med vinst.
2023-08-26 18:00
Första träningsmatchen avslutas med vinst
 
Hammarby tog emot Tumba i Stora Mossens ishall och det vart en typisk försäsongsmatch.
 
Tumba gjorde 0-1 redan efter 16 sekunder, men därefter vaknade Hammarby till liv och kvitterade. Matchen böljade fram och tillbaka, uppspel, passningar och avslut  satt inte till 100 % ännu, men Hammarby hade mest puck vilket syntes i skottstatistiken, 36 - 23.
 
Matchen slutade 3-2  och alltid lika skönt att starta säsongen med en vinst!
Säsongen 2023-24 är igång.
2023-08-08 21:30

I kväll var det ispremiär för J20 på zinken.

22 förväntasfulla utespelare och två målisar anslöt och körde på för fullt i övningarna.

Referat: Hammarby IF - Nyköpings SK
Playoff 2 match 1 mot Nyköping med referat från läktaren.
2023-03-02 22:00
Kvällens 13st grönvita krigare klev ut på isen 19.30 för att möta en 20 mannatrupp från Nyköping.
 
P1
Efter  13 min kom det första orättvisa målet i baken och en minut senare kommer nr:2 våra grönvita krigare var värda ett annat resultat efter halva 1a.
0-2 slutade 1:a. med skotten 8-11.
 
P2
Efter 3min kommer 0-3 en stund senare gör våra grönvita krigare 1 mål, jubel och sargdunk.
Perioden slutar 1-5. skotten 11-11.
 
P3
Nu kommer tyvärr 1-6.
De tappra grönvita ger inte upp utan satsar allt och när gästerna får en grönvit att blöda på isen, vrålar man från ledarstaben i Bajen och det visas ut en på 2 min och en på 2 + 2 min.
Vi spelar 5 mot 3 när ÄNTLIGEN  mål 2 kommer! Matchen slutar 2-6 våra grönvita är hjältar trots förlust. Skotten 16-5.
Totalt
Mål 2-6 skott 35-27.
Referat: Haninge Anchors HC - Hammarby IF
Vidare till play off 2 efter bortavinst mot Haninge. Referat från läktaren.
2023-02-25 18:07
Matchen senast slutade med vinst till Hammarby på övertid mot Haninge.
 
Dagens match började avvaktande spel då inget av lagen ville förlora matchen. Första perioden slutade 0-0 där Hammarby spelar med alla 4 kedjorna, som tidigt visar att man vill vara med och bidra och Oliver Palm i målet som spelar mycket stabilt. Skott 13-9.
 
Andra perioden var tätt men Hammarby visade tidigt att de var i Haninge för att vinna och tar ledningen med 3-0 efter mål av Hugo Källander Ros, David Wiå och Nils Hallbom.
Hammarby lät Haninge komma närmre i slutet av andra perioden som till slut blev 2-3 till Hammarby.  Skott 9-18.
 
Den tredje perioden visade Hammarby att de var det spelande laget som ville vinna och Haninge såg trötta ut var aldrig riktigt nära. Hammarby gör 2-4 genom Hugo Källander Ros för att sedan avsluta med att Nils Hallbom gör 2-5 öppet mål.
Detta innebär att Haninge har spelat klart för säsongen och Hammarby går vidare i kvalet och får en extra vilodag imorgon söndag. Skott 9-12
 
Slutställning 2-5 skotten 31-39.
 
 
Referat: Hammarby IF - Haninge Anchors HC
Play off 1 match 1 vinst mot Haninge med referat från läktaren.
2023-02-23 23:43

Play off match 1 mot Haninge, SEGER!

 

Serielunken i all ära men nu ställs allt på sin spets. Nu är det vinna eller försvinna som gäller, förlorar man en match så kan det vara den sista säsongen 2022/23. Detta syntes också på spelarna i början av matchen då det startade i en rasande fart. Sen tog hormonerna och viljan över ibland så med facit i hand borde nog domarna stävjat ”tjuvknepen” redan från start. Nej, det var inte jättefult men det var onödigt oschysst från många håll till och från. Från seriespelet kan rapporteras att vi inte slagit Haninge i år, dom har 2-0 mot oss. 

 

Period 1

Båda lagen startar bra men Bajen känns ändå som det förande laget. Dock handlar det om att komma till farliga lägen och det är gästerna som tar ledningen tidigt i perioden. Skönt nog finns energin i laget och vi bara matar på i samma tempo. Idag viker vi inte ner oss trots lite otur, så är känslan från läktaren. Vi kvitterar rättvist rätt snabbt efter 8 min genom Oliver Strand. 18.52 in i perioden tar vi också ledningen genom en alltid sjukt hårt arbetande Nils Hallbom. 14-7 i skott till oss. Härlig hockey och nu tar vi det här är känslan efter öppningsperioden.

 

Period 2

Känns som den jämnaste perioden ikväll. Bägge lagen kunde gjort ett par mål var, inget av lagen lyckas med det men Haninge lyckas tyvärr göra ett medans vi inte får till nått. Tempot gick ner efter den heta starten och matchen sätter sig lite.Tydligt att båda lagen har pratat om att spela ett enkelt spel, som framförallt syns i egen zon. ”Håll den via sargen, inga chanspuckar i mitten”. Det finns chanser, det finns lite gruff, det finns energi men perioden slutar 0-1, totalt 2-2 med en period kvar. Skott 15-11 i Bajens fördel. 

 

Period 3

Som hemmasupporter så brukar man vara orolig, alltid! Det är ett faktum och så är det hur bra än Bajen lirar. Dom andra kan få till ett flytmål! Konstigt nog denna gång nu när vi drev matchen, så kom den där känslan igen… Vår målvakt för kvällen Oliver Palm tog skott som skulle tas och några till, alla 4 kedjor slet, tränaren hejade på med positiv feedback. Vi skulle bara inte förlora detta!Men vi gjorde inget mål i 3:e trots bra chanser. Haninge skapade också lägen men det lilla sista saknades för båda lagen. 

 

0-0, skott 12-8 till Bajen. 41-26 totalt. 

 

Kommentar: Totalt sett skulle vi avgjort med tanke på lägen, skott och spel. Av 10 matcher skulle vi vunnit den större delen, så bra är vi idag! Nu till sudden….

 

 

Sudden death 

3-3 blir alltid lite stiltje eller? Återinför 4-4 så att det händer nått är skribentens åsikt, att bara avvakta har blivit melodin, låt dom göra fel så anfaller vi är strategin. Nu gjorde Haninge fel och tog en utvisning på en kontring och det blev deras fall denna kväll. Först skjuter våran hemvändare Coucher (spelade i Haninge tidigare i år efter att ha gått från Bajen inför säsongen) i ribban. Senare i samma byte drar han ett skönt gammalt hederligt handledsskott rakt upp i krysset! SEGER!!!!! Så jäkla skönt kan vi bara konstatera….

 

Match igenom två dagar. Så är det med playoff, man firar när man är vidare, idag var bara en delseger, vi behöver två! Väl mött i Haninge om ett par dar alltså.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Förening, 14/09 17:09 
Förening, 13/09 11:37 
Förening, 08/09 21:39 
Förening, 03/09 22:28 
Förening, 31/08 13:07