Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Hammarby Hockey startar F16-lag
2024-05-26 19:05

Hammarby Hockey startar F16-lag Till kommande säsong har föreningen ett underlag för att starta ett F16-lag. Laget kommer likt övriga Flick- och Damspelare att ha sin hemvist på Zinken.

 

Läs hela nyheten här...

Lagsidan finns här...

FOLKSPEL: Hammarby Hockey jobbade in 216 180 kronor.
2024-05-23 10:17

Under onsdagen (21 maj) mottog våra Lotterigeneraler Mia & Hasse beviset på försäljningen av kalendrar och lotter hösten 2023.

 

Läs hela nyheten på hemsidan

Nya tävlingsbestämmelser för säsongen 2024/2025
2024-05-21 18:31

Nu är 2024/2025 års tävlingsbestämmelser med tillhörande Regelbok Anläggning och Regelbok Säkerhet antagna av förbundsstyrelsen.

 

I juni 2023 antogs Svenska Ishockeyförbunds nya strategi mot 2030 där våra fokusområden är:

  •       En föreningshockey med hög kvalitet

  •       Bäst i världen

  •       Ökat intresse för ishockey

Tydliga mål sattes upp och indikatorer för perioden 2023-2025 spikades. Ett av medskicken i verksamhetsplanen för 2023-2025 var att se över reglerna för utländska spelare på både herr och damsidan.

 

Detta arbete har nu gjorts och nya regler införs i våra nya tävlingsbestämmelser för nästa säsong.

 

Läs hela nyheten på Svenska Ishockyförbundets hemsida, där det även finns länkar till Seriebestämmelserna, Regelbok Anläggning och Regelbok Säkerhet. Allt uppdaterat för 2024/2025:

Nytt verksamhetsår 2024/2025 fr.o.m. 1 maj
2024-05-02 11:21

Bäste medlem!

Verksamhetsåret 2024/2025 startade 1 maj. Vi hoppas att du som varit medlem fortsätter att engagera dig i vår verksamhet även denna säsong och betalar avgiften som vi aviserar om någon vecka, med förfallodatum i maj.

 

Avgiften, som fastställs av årsmötet, är oförändrade
- 100 kr för dig som är 17 år eller yngre

- 400 kr för dig som är 18 år eller äldre

 

Betalningsmetoder

Vi använder en tjänst för digitala betalningsmetoder vilket minimerar behovet av manuell administration och handläggningstid som vi hellre lägger på verksamheten. Det innebär att en serviceavgift tillkommer.

 

Aviseringen erbjuder följande alternativ:

  • Betala mot faktura
  • Betala med Swish

Vill du ändå betala på annat sätt finns följande alternativ:

  • Swish till 123 614 23 01 märkt med ”Medlem 24/25” samt för- och efternamn
  • Bg-betalning till 315-7500 märkt med ”Medlem 24/25” samt för- och efternamn

Notera att de två sistnämnda alternativen innebär mer manuell administration och därför längre handläggningstid.

 

Medlemskort

Det digitala medlemskortet finns i föreningens medlemsapp och aktiveras direkt vid betalning via tjänsten.

Det fysiska kortet skickas ut via Hammarby IF och tar något längre tid att administrera.

 

Vänliga Hälsningar,

Hammarby IF Ishockeyförening

SÖKES: Pensionerad coach för snickare- och trädgårdsarbeten till Hammarby Hockey Fastfix
2024-04-27 15:01

Hammarby Hockey Fastfix är ett socialt entreprenörskap vars mission är att skapa försörjning och väg in i samhället för ukrainska flyktingar. Vår unika metod kan beskrivas som ”skickliga ukrainare som coachas av idrottens ledare”. Vi startade i somras, med framför allt trädgårdsjobb åt villaägare i södra Stockholm.

 

Vi har idag flera duktiga coacher men framför allt fantastiska ukrainare (vi kalla dem fixare), men då det går över förväntan bra för oss, så behöver vi rekrytera flera coacher.

 

Läs hela uppdragsbeskrivningen med kontaktuppgifter här....

Någon som har ett ljusbord att låna ut?
2024-04-12 23:04

Du som vet vad det är fråga om, vet.

 

Vi har fått ärva ett jättearkiv bilder (lag- och spelarbilder på Hammarby Hockey) av mästerfotografen Stickan Kenne - men det är negativ och så många bilder att vi måste få en överblick innan vi börjar digitalisera dem. Bilderna spänner över perioden 1970 fram tlll 2010, ungefär.

 

Bilder och negativ kommer att skänkas till föreningen Hammarby IF och tas om hand av föreningens arkivarie och kanslichef Benjamin Thorén, men vi har ett gemensamt intresse av att "få styr" på denna otroliga skatt.

 

Någon?

 

Hör av er till kansli@hammarbyhocky.se ellr info@hammarby-if.se

 

Snart dags för en ny säsong
2024-04-04 13:46

Verksamhetsåret lider mot sitt slut och ett nytt startar 1 maj. Vi hoppas att du som varit medlem fortsätter att engagera dig i vår verksamhet även nästa säsong och betalar avgiften som vi aviserar om någon vecka, med förfallodatum i maj. Vi bifogar även en anmälningslänk nedan till era kompisar och er föräldrar som idag kanske inte är medlemmar i föreningen.

 

Varför medlem?

 

För dig som ännu inte är medlem vill vi förtydliga vikten av att teckna medlemskap i föreningen. Hoppas du tar dig tid att läsa igenom nedanstående information:

 

HAMMARBY IF ISHOCKEY är en ideell idrottsförening.

 

Föreningslivet i Sverige är stort, varierat och aktivt

Hur kommer det sig? Vad är det som gör att människor engagerar sig och är medlemmar i föreningar? Hur fungerar en förening? Här ger vi några svar på dessa frågor.

 

Föreningslivet - en fantastisk mötesplats!

Föreningslivet är öppet för alla. Det betyder att alla människor har rätt att vara med i en förening. Där engagerar du dig i något du tycker är viktigt, intressant och roligt. Samtidigt lär du känna massor med andra människor med liknande intressen.

 

Föreningslivet är ideellt

Det betyder att de aktiva medlemmarna – såväl barn som vuxna – arbetar i föreningen på sin fritid utan lön, det vill säga ideellt.

 

Föräldrar är viktiga i föreningen

För att en verksamhet för barn och unga ska överleva krävs att föräldrar och andra vuxna ställer upp och hjälper föreningen. Det kan innebära att någon gång köra till en hockeymatch eller att delta vid barnens lagarrangemang eller kanske en skogsutflykt. Dessa insatser är till viktig hjälp för en förening där medlemmarna arbetar frivilligt på sin lediga tid.

 

Motiverande ledare och tränare

I bakgrunden finns alltid ledare eller tränare som stödjer och motiverar de aktiva unga. De avsätter sin tid och tar på sig ett ansvarsfullt ledaruppdrag. Dessutom är de viktiga förebilder. Självfallet spelar tränare och ledare en central roll i vår förening!

 

Föreningen lever tack vare sina medlemmar

Medlemmarnas engagemang och aktiviteter är föreningens verkliga hjärta. För ekonomin är deltagaravgifterna och de årliga medlemsavgifterna viktiga. Dessa är stommen i föreningens ekonomi. Ibland kan föreningen också få stöd från kommunen och andra institutioner.

 

Medlemmarna är med och bestämmer

Ideella föreningar är demokratiskt uppbyggda. Det betyder att du som är medlem kan vara med och diskutera och besluta om verksamheten. En gång om året, i juni, har föreningen ett årsmöte där medlemmarna bestämmer om verksamhet och ekonomi. Medlemmar som fyller minst 15 år under kalenderåret har rösträtt (röst via ombud tillåts ej). Dessutom väljs vilka som ska vara med i föreningens styrelse. Personerna i styrelsen ansvarar sedan för föreningens löpande verksamhet fram till nästa årsmöte. Styrelsen ser också till att man i föreningen följer stadgarna. Stadgarna är skrivna regler om föreningens verksamhet och de kan sägas vara föreningens lag.

 

Vi tar också med några kloka ord från Svenska Ishockeyförbundets föräldrautbildning:

 

Inom svensk ishockey har vi cirka 400 ishockeyföreningar. Av dessa har cirka 330 verksamhet för barn och ungdo­mar, varav ditt barn spelar i en av dessa föreningar. Enkelt förklarat består föreningen av dess medlemmar som be­stämmer vad föreningen ska vara, sikta mot, stå för och göra. Beslut om detta fattas på föreningens årsmöte. Där väljer medlemmarna också en styrelse som får i uppdrag att göra verklighet av besluten. Vill du som förälder vara med och påverka den verksamhet som dina barn är med i så rekommenderar vi dig att vara medlem i föreningen.

 

Att fundera på:

  • Är du medlem i den förening som ditt barn spelar i?
  • Hur gör du om du vill påverka i den förening där ditt barn spelar?
  • Om du vill engagera dig i fören­ingens verksamhet, vad skulle du då vilja göra?

 

Hela föräldrautbildningen finns här: https://hemmaplansmodellen.se/du-och-foreningen/

 

Ansök om medlemskap här: BLI MEDLEM

 

Med vänliga hälsningar,

 

Hammarby IF Ishockeyförening

Förslag till valberedningen?
2024-04-03 12:33

Hej

 

Nu har Valberedningen satt igång arbetet med att hitta kandidater till Styrelsen

Har du några förslag så är du välkommen att mejla valberedningen; kandidatens för- och efternamn, mobilnr och mailadress, så fort som möjligt dock senast  2024-04-30.

 

Maila till valberedning@hammarbyhockey.org

Målvaktsförebild: ”VÄRLDENS BÄSTA: Pelle Lindbergh”
2024-04-02 22:00

I ett pojkrum på Söder i Stockholm drömde Pelle Lindbergh redan som liten knatte om ett proffsliv i Philadelphia Flyers. Pojkdrömmen blev sann och Pelle blev den första europé att tilldelas Vezina Trophy, som NHL:s och därmed världens bästa målvakt. Än i dag talas det i Philadelphia om svensken med det breda leendet och de snabba reflexerna.

 

Dokumentären, med preliminär premiär i november 2025, följer Pelles målmedvetna liv före resan över Atlanten och den hyllade och fartfyllda karriären i NHL fram till hans tragiska bortgång vid en olycka i november 1985.

 

Tidigare förbundskaptenen Curre Lindström minns:


-Året 1966 arrangerade jag med några ledare i Hammarby en ishockeyskola på Söderstadion. Några hundra grabbar kom till inbjudan. En av dem var Pelle Lindbergh, sex år gammal. Trogna pappa Sigge var med. Det märktes direkt att Pelle var något extra. Han kunde redan då slida åt båda hållen, vilket många vuxna målvakter aldrig lärde sig. Jag följde sedan Pelle i åtta år i Bajens pojklag, som jag tränade. Pelle växte in i kostymen som en otrolig målvakt och ganska snart blev han landslagsmålvakt, vidare NHL. En saga unga spelare fortfarande drömmer om, säger Curre.

 

All information och pressrelease på föreningens huvudsida: https://www.hammarbyhockey.se/pelle-dokumentar-pa-g-hosten-2025/

 

Nyheter från våra lag
EFTERSÄSONGSAKADEMI 24, 13/06 01:37 
TEAM 12/U13, 10/06 01:38 
UNGDOMSVERKSAMHETEN, 20/05 09:09 
TEAM F16, 19/05 12:19 
A-DAM, 16/05 18:18