Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Någon som har ett ljusbord att låna ut?
2024-04-12 23:04

Du som vet vad det är fråga om, vet.

 

Vi har fått ärva ett jättearkiv bilder (lag- och spelarbilder på Hammarby Hockey) av mästerfotografen Stickan Kenne - men det är negativ och så många bilder att vi måste få en överblick innan vi börjar digitalisera dem. Bilderna spänner över perioden 1970 fram tlll 2010, ungefär.

 

Bilder och negativ kommer att skänkas till föreningen Hammarby IF och tas om hand av föreningens arkivarie och kanslichef Benjamin Thorén, men vi har ett gemensamt intresse av att "få styr" på denna otroliga skatt.

 

Någon?

 

Hör av er till kansli@hammarbyhocky.se ellr info@hammarby-if.se

 

Snart dags för en ny säsong
2024-04-04 13:46

Verksamhetsåret lider mot sitt slut och ett nytt startar 1 maj. Vi hoppas att du som varit medlem fortsätter att engagera dig i vår verksamhet även nästa säsong och betalar avgiften som vi aviserar om någon vecka, med förfallodatum i maj. Vi bifogar även en anmälningslänk nedan till era kompisar och er föräldrar som idag kanske inte är medlemmar i föreningen.

 

Varför medlem?

 

För dig som ännu inte är medlem vill vi förtydliga vikten av att teckna medlemskap i föreningen. Hoppas du tar dig tid att läsa igenom nedanstående information:

 

HAMMARBY IF ISHOCKEY är en ideell idrottsförening.

 

Föreningslivet i Sverige är stort, varierat och aktivt

Hur kommer det sig? Vad är det som gör att människor engagerar sig och är medlemmar i föreningar? Hur fungerar en förening? Här ger vi några svar på dessa frågor.

 

Föreningslivet - en fantastisk mötesplats!

Föreningslivet är öppet för alla. Det betyder att alla människor har rätt att vara med i en förening. Där engagerar du dig i något du tycker är viktigt, intressant och roligt. Samtidigt lär du känna massor med andra människor med liknande intressen.

 

Föreningslivet är ideellt

Det betyder att de aktiva medlemmarna – såväl barn som vuxna – arbetar i föreningen på sin fritid utan lön, det vill säga ideellt.

 

Föräldrar är viktiga i föreningen

För att en verksamhet för barn och unga ska överleva krävs att föräldrar och andra vuxna ställer upp och hjälper föreningen. Det kan innebära att någon gång köra till en hockeymatch eller att delta vid barnens lagarrangemang eller kanske en skogsutflykt. Dessa insatser är till viktig hjälp för en förening där medlemmarna arbetar frivilligt på sin lediga tid.

 

Motiverande ledare och tränare

I bakgrunden finns alltid ledare eller tränare som stödjer och motiverar de aktiva unga. De avsätter sin tid och tar på sig ett ansvarsfullt ledaruppdrag. Dessutom är de viktiga förebilder. Självfallet spelar tränare och ledare en central roll i vår förening!

 

Föreningen lever tack vare sina medlemmar

Medlemmarnas engagemang och aktiviteter är föreningens verkliga hjärta. För ekonomin är deltagaravgifterna och de årliga medlemsavgifterna viktiga. Dessa är stommen i föreningens ekonomi. Ibland kan föreningen också få stöd från kommunen och andra institutioner.

 

Medlemmarna är med och bestämmer

Ideella föreningar är demokratiskt uppbyggda. Det betyder att du som är medlem kan vara med och diskutera och besluta om verksamheten. En gång om året, i juni, har föreningen ett årsmöte där medlemmarna bestämmer om verksamhet och ekonomi. Medlemmar som fyller minst 15 år under kalenderåret har rösträtt (röst via ombud tillåts ej). Dessutom väljs vilka som ska vara med i föreningens styrelse. Personerna i styrelsen ansvarar sedan för föreningens löpande verksamhet fram till nästa årsmöte. Styrelsen ser också till att man i föreningen följer stadgarna. Stadgarna är skrivna regler om föreningens verksamhet och de kan sägas vara föreningens lag.

 

Vi tar också med några kloka ord från Svenska Ishockeyförbundets föräldrautbildning:

 

Inom svensk ishockey har vi cirka 400 ishockeyföreningar. Av dessa har cirka 330 verksamhet för barn och ungdo­mar, varav ditt barn spelar i en av dessa föreningar. Enkelt förklarat består föreningen av dess medlemmar som be­stämmer vad föreningen ska vara, sikta mot, stå för och göra. Beslut om detta fattas på föreningens årsmöte. Där väljer medlemmarna också en styrelse som får i uppdrag att göra verklighet av besluten. Vill du som förälder vara med och påverka den verksamhet som dina barn är med i så rekommenderar vi dig att vara medlem i föreningen.

 

Att fundera på:

  • Är du medlem i den förening som ditt barn spelar i?
  • Hur gör du om du vill påverka i den förening där ditt barn spelar?
  • Om du vill engagera dig i fören­ingens verksamhet, vad skulle du då vilja göra?

 

Hela föräldrautbildningen finns här: https://hemmaplansmodellen.se/du-och-foreningen/

 

Ansök om medlemskap här: BLI MEDLEM

 

Med vänliga hälsningar,

 

Hammarby IF Ishockeyförening

Förslag till valberedningen?
2024-04-03 12:33

Hej

 

Nu har Valberedningen satt igång arbetet med att hitta kandidater till Styrelsen

Har du några förslag så är du välkommen att mejla valberedningen; kandidatens för- och efternamn, mobilnr och mailadress, så fort som möjligt dock senast  2024-04-30.

 

Maila till valberedning@hammarbyhockey.org

Målvaktsförebild: ”VÄRLDENS BÄSTA: Pelle Lindbergh”
2024-04-02 22:00

I ett pojkrum på Söder i Stockholm drömde Pelle Lindbergh redan som liten knatte om ett proffsliv i Philadelphia Flyers. Pojkdrömmen blev sann och Pelle blev den första europé att tilldelas Vezina Trophy, som NHL:s och därmed världens bästa målvakt. Än i dag talas det i Philadelphia om svensken med det breda leendet och de snabba reflexerna.

 

Dokumentären, med preliminär premiär i november 2025, följer Pelles målmedvetna liv före resan över Atlanten och den hyllade och fartfyllda karriären i NHL fram till hans tragiska bortgång vid en olycka i november 1985.

 

Tidigare förbundskaptenen Curre Lindström minns:


-Året 1966 arrangerade jag med några ledare i Hammarby en ishockeyskola på Söderstadion. Några hundra grabbar kom till inbjudan. En av dem var Pelle Lindbergh, sex år gammal. Trogna pappa Sigge var med. Det märktes direkt att Pelle var något extra. Han kunde redan då slida åt båda hållen, vilket många vuxna målvakter aldrig lärde sig. Jag följde sedan Pelle i åtta år i Bajens pojklag, som jag tränade. Pelle växte in i kostymen som en otrolig målvakt och ganska snart blev han landslagsmålvakt, vidare NHL. En saga unga spelare fortfarande drömmer om, säger Curre.

 

All information och pressrelease på föreningens huvudsida: https://www.hammarbyhockey.se/pelle-dokumentar-pa-g-hosten-2025/

 

Tjäna pengar via Min Deklaration
2024-03-18 12:27

Tisdagen den 19/3 öppnar Skatteverket tjänsten för att deklarera. Passande nog har vår samarbetspartner Sponsorhuset tagit fram ett fantastiskt erbjudande tillsammans med Min Deklaration. Du har nu möjlighet att maximera din skatteåterbäring och säkerställa att din deklaration blir korrekt! Min Deklarations kunder har i genomsnitt ökat sina återbetalningar med över 4000 kr. Med rabattkoden SPONSORHUSET får du just nu rabatt på deras tjänst samtidigt som du stödjer Hammarby IF Ishockeyförening med upp till 150 kr. Klicka här: www.mindeklaration.se

2024-03-17 09:09

Vill du fortsätta träna skills på is maj och juni?

ASA - Anton Skills Academy är då en grupp för dig!

 

Två dagar i veckan håller Anton Elving teknikträning i Salems ishall med spelare i åldrar 2007 - 2016. Passa på att förbättra din skridsko, skott och klubbteknik när dina lagträningar har tagit slut för säsongen.

 

Med brinnande engagemang och ett fantastiskt ledarskap så ser Anton till att du får ut så mycket som möjligt av de 16 tillfällen som erbjuds från vecka 18 - 24.

 

Spelarens individuella utveckling är i full fokus och är du taggad på en ordentlig utmaning så är detta camp någonting för dig.

 

Campet är öppet för deltagare från alla föreningar i Sverige. 

På campet finns det bara 40 platser - först till kvarn gäller

 

Vi erbjuder mixade grupper för både tjejer och killar så är du intresserad så tveka inte på att anmäla dig!

 

Skicka in din ansökan här! Välj "Eftersäsongsakademi".

 

 

ISHALL

Plats: Salems Ishall - https://maps.app.goo.gl/vStPNYtQed57VQPz9

 

TIDER

v.18

Måndag

19 - 19:50

v.18

Onsdag

18 - 18:50

 

 

 

v.19

Onsdag

18 - 18:50

v.19

Torsdag

19 - 19:50

 

 

 

v.20

Tisdag

17 - 17:50

v.20

Torsdag

19 - 19:50

 

 

 

v.21

Tisdag

17 - 17:50

v.21

Torsdag

19 - 19:50

 

 

 

v.22

Tisdag

17 - 17:50

v.22

Torsdag

19 - 19:50

 

 

 

v.23

Måndag

19 - 19:50

v.23

Torsdag

18.30 - 19:20

 

 

 

v.24

Måndag

19 - 20:50

 

 

PRIS

1500kr (Hammarby spelare)

 

​2000kr (externa spelare)

 

Fakturan ska vara betald inom utsatt tid, annars går platsen till någon annan.

 

VEM ÄR ANTON?

Anton är Sportchef och skillscoach med 10 års erfarenhet inom ledarskap i ishockey och tror på att skillsträning är grunden till en komplett ishockeyspelare. Anton jobbar med ett ledarskap som stärker spelarnas inre motivation, vilket får spelarna att fortsätta och bli bättre längre. Att tvinga en spelare till träning eller utveckling är aldrig hållbart i längden. Utöver sitt uppdrag som sportchef och skillscoach jobbar Anton även som föreläsare för Stockholms Ishockeyförbund i ledarskap.

 

Vill du se hur Anton jobbar och hur våra camper brukar se ut så kika in på @AntonElving eller @Hammarbyhockeyungdom på Instagram!

DAMLAG
Referat: Hammarby IF - Järna SK
Matchreferat
2024-03-14 14:34, DAMLAG

Hammarbys Damer spelade igår sin tredje match i Kvalserien till Damettan Östra. Motståndet var Järna SK, ett lag vi aldrig mött tidigare och därmed visste vi inte riktigt vad som väntade.

 

Vi tog kommandot i matchen och hade ett stort puckinnehav under hela första perioden och vann skotten med 18 – 8, men gjorde bara ett mål. Det var Linnea Strandfeldt som med ett välriktat skott kunde spräcka nollan.

 

Andra perioden hade stora likheter med den första och trots 17 – 6 i skott kunde vi inte utöka ledningen.

 

Inför tredje perioden var det ett lag som var inställt på att avgöra matchen och redan efter 50 sekunder kunde Linn Mattson öka på ledningen till 2 – 0. I mitten av perioden kunde sedan Wilma Lindgren påpassligt slå in en retur i en tilltrasslad situation framför Järnas mål. Efter drygt halva tredje perioden kom också målet som definitivt avgjorde matchen och då var det Lovisa Janhäll som på en retur kunde fastställa slutresultatet till 4 – 0. Man får se vinsten som en lagseger där vi hade stort puckinnehav och många skott men där lite större skärpa behövts i avslutningarna. Ella Byhlin var som vanligt säker i målet och höll en ny nolla.

 

/Robert Nyqvist, lagledare och vice ordförande

Tidigare resultat i kvalspelet:

Hammarby IF – SDE HF 2: 3-7
Kallhälls IF  –  Hammarby IF: 2-6

TACK BEA ICA Kvantum, Svedmyra
2024-02-22 10:20

Hammarby Hockey tackar BEA ICA Kvantum i Svedmyra för termosarna, som kommer att hålla oss med värmande dryck mellan ispassen på Kärrtorps IP.

Hammarby Hockey - Nutid och Framtid
2024-02-20 23:51
Foto: Carina Robertsson

KÄRLEK! A-laget och Team 12 efter söndagens match mot Nacka HK när Hammarby knep 10-eplatsen i grundserien och kvalificerade sig till Play off 1. Team 12 backade upp från läktare och i kulisserna, innan de gick på is för sen söndagsträning. Hammarby Hockey!

Hyllning till moderklubbarna
2024-02-12 19:49
Copyright: Brynäs IF
Under lördagen värmde spelarna i Brynäs upp i matchtröjor från sina moderklubbar för att hylla de klubbar som har fostrat dem.
 
Anton Rödin är fostrad i Hammarby Hockey.
https://www.facebook.com/share/p/LAbKi9xgpL6CgYEf/?mibextid=WC7FNe
Nyheter från våra lag