Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Mot nya mål
 
Hammarby Dam grymt lag
2023-02-19 19:53
#1 Ella Byhlin

Grymt gäng som verkligen krigar in i det sista.
DamHockeyAllsvenskan är färdigspelad.

 

Det inleddes med an medioker insats mot SSK på bortaplan 31/1. Efter det har man  verkligen kämpat som ett riktigt lag trots fem små förluster med 2-3 SAIK hemma, 1-4 Löven hemma, 1-2 SSK hemma, 6-4 Löven borta och sista matchen hade man grepp en bit in i sista perioden med ledning 1-2 men tappar i två boxplay till 3-2 för SAIK. 


Ella Byhlin tog verkligen chansen med en grym målvaktsinsats och berördes inte det minsta av SAIKs störningar matchen igenom. Hela laget har verkligen kämpat för klubbmärket genom DamHockeyAllsvenskan och det är grymma erfarenheter för laget.

 

Tabellen är super jämn där övriga lag hamnade på 12 poäng och en målskillnad på ett mål mellan 1an och 3an vilket påverkades av Hammarbys insatser.

Nu får laget gå ned lite i varv och börja planera för nästa säsong. Juniorerna som varit med har tagit chanserna bra och de seniorer som kunnat fullfölja säsongen har verkligen visat vägen.

 

Hammarby börjar få en bra struktur på dam och flick där fortsatt fokus på flickhockeyn är viktig och utvecklingen av damjuniorerna med deras idoga träningskultur fortsätter. Vi ska följa svensk hockey strategi med att låta juniorer få vara juniorer men de som verkligen har seniornivå får möjligheten att spela i damlaget.

För att kunna hålla trycket från flick och junior så behöver damsenior stärkas än mer så de som kommer underifrån har en attraktiv miljö att satsa mot.

 

För att bygga den attraktiva miljön så behöver nuvarande förutsättningar stärkas med dedikerad fystränare, gym, materialare, spelarkontrakt och bättre budget för att säkra en seniortrupp med fyra femmor och två målvakter som konkurrerar och tävlar hel säsong.

För att lyckas så är det marknadsföring, försäljning och god kommunikation med fans och sponsorer som krävs.

 

Vi är redo för att bygga Bajen vidare är du?

Intresse så hör av dig!

 

Conny 
Sportchef dam

Riktiga kämpar i damlaget
2023-02-04 19:30

DamHockeyAllsvenskan är nu i full gång.

Skellefteå som anses vara en av förhandsfavoriterna för SDHL gästade Zinken idag. Gästerna drar upp hög fart i matchen förmodligen högsta Hammarby mött.

 

Gästerna är alerta i starten på alla tre perioderna och möjligen inte Hammarby men damerna krigar på med stark attityd och jobbar sig in i matchen.

Publiken får en riktig nervbitare som och ser hur damerna krigar hårt för klubbmärket, imorgon hoppas vi fler Bajen fans kommer och stötta laget kl 13.00 mot Björklöven.

 

Dagens match slutar 2-3 där Skellefteå gör ett mål nom två minuter i varje ny period men Bajen kämpar och visar rätt inställning vilket ger utdelning.

Åtta minuter in i tredje perioden skapar Stella Forsberg friläge för Ida Normark som säkert reducerar till 1-3 och med 4 minuter kvar gör Linnea Örnqvist ytterligare reducering till 2-3 framspelad av Stella Forsberg. Skotten sluttar 32-32 och Bajen växer i spelet ju längre matchen går.

 

Utöver poänggörarna så ger vi extra beröm till våra juniorer Felicia Åberg, Wilma Georgny, Julia Olsson som en bit in i andra perioden visade attityd med bra checking som skapade hög energi. Backarna Cecilia Labassi, Maja Nyberg, Vilda Nordh och Chris Engzell spelar säkert.

 

Söndag 5/2 kl 13.00 väntar Björklöven på Zinken så kom och visa ditt stöd för Hammarby så lovar damerna att bjuda på sitt bästa.

Felicia Åberg tvåmålsskytt
2023-01-29 22:44
#15 Felicia Åberg tvåmålsskytt

Hammarby tar hem sista matchen i region öst toppserie i NDHL.

Haninge bjuder upp med energi och fart men Hammarby driver ändå matchen dit man vill ha den och vinner med 3-1 (2-1, 0-0, 1-0).

 

Se highlight HÄR

 

Ella Byhlin gör en stabil insats i målet och tar 18 av 19 skott. Hammarby har börjat spela in unga backar Vilda Nordh och Clara Matchett, båda spelar bra och moget backspel. Amanda Egebring får också chansen att spela och gör det godkänt. Dessa tre unga backas upp av två stabila krutpaket Cecilia Labassi och Maja Nyberg som får spela dubbelbyten för dagen.

 

För dagen testas den som unga kedjan med Nora Lindborg, Julia Olsson och Felicia Åberg mot Haninges förstalina trion gör det bra.

Kedjan med Ida Normark, Silvia Björgvinsdóttir och Sigrid Jason driver på dock studsar det inte helt 100 med dem idag men det ser bra ut.

I vanlig ordning äger Stella Forsberg, Linnea Örnqvist och Frida Peterson mycket puck och skapar farligheter med bra utdelning i powerplay där Felicia Åberg går in i power play och idag sätter hon två mål i den formen och tredje målet öppnade Linnea Örnqvist upp med.

 

Senaste tre matcherna har Hammarby verkligen uppträtt som ett LAG med bra inställning och börjat hitta samspelet.

 

Nu på tisdag väntar uppstart av DamHockeyAllsvenskan med bortamatch mot SSK kö 19.00.

 

Kommande helg blir det hemma mot Skellefteå på lördag och Björklöven på söndag, följ laget på plats eller via Svenskhockey.tv och uppge Hammarby som favoritförening. Men bra hockey ska ses på plats och damerna uppskattar ert stöd. Välkomna!

Lagseger när damerna besegrade SSK och säkrade spel i allsvenskan
2023-01-22 21:50

Länk till highlights HÄR

 

Hammarby Dam behövde minst en poäng för att säkra spel i Damhockeyallsvenskan inför mötet med Södertälje SK på bortais. Det var femte gången gillt för säsongen att rubba SSK som var obesegrade. Hammarby har vunnit skotten i flera matcher men inte lyckats vinna.

Femte gången gillt och det gick vägen!

 

Hammarby öppnade starkt och skapade flera fina lägen framåt och efter 10 minuter passar Julia Olsson på att skaffa sig ett friläge framspelad av Silvia Bjorgvinsdottir där Julia sätter ett säkert avslut och 0-1 är ett faktum. Skotten i första talar tydligt för matchbilden 6-18 och Hammarby borde gjort fler mål. Perioden var nog den bästa för säsongen där Hammarby följde game plan med disciplin.

 

I andra perioden rycker SSK upp sig och vill in i matchen men först ut är Estelle Forsberg som gör 0-2 efter 3 minuter in i perioden där Frida Petersson gör förarbetet med bra checking bakom mål och spelar fram till Stella som säkert sätter upp pucken i nättaket.  Alltmer under period två smyger det sig in lite bekvämlighet i Hammarby, energi i backchecking avtar och lite vågat offensivt spel av backarna samt bekvämt i 1-1 lägena med att titta efter puck. SSK jobbar sig in i matchen med det och gör 1-2 i 9e minuten som följs upp med 2-2 redan i 11e minuten. Skotten i andra 10-14 påvisar mer utjämnat spel och SSK är ikapp.

 

Tredje perioden inleds med power play för Hammarby men hettan att avgöra finns inte riktigt där och efter sju minuter åker Hammarby på en utvisning i mittzon. Boxplay håller drygt en minut men för kort stund tappar boxen markeringen i mittzon så SSK kan slå en lång pass till en fri spelare som inte missar sitt friläge, 3-2 och SSK har vänt matchen. Hammarby hämtar upp ny energi och i 13e minuten vinner Ida Normark en klockren tekning till Silvia Bjorgvinsdottir som klipper till direkt i det s k gubbhörnet och 3-3 är fixat vilket räckte för säkrad plats i allsvenskan. Hammarby får nytt power play läge men kan inte utnyttja det men fortsätter skapa lägen och med 1,09 kvar spelar Felicia Åberg fram Linnea Örnkvist som skjuter ett snabbt överraskande skott vid ena stolproten och avgör matchen med 3-4. SSK tar time out och smider planer för kvittering men Hammarby spelar säkert och håller puck sista minuten. Skotten i 3e slutar övertygande igen med 9-16 och totalt i matchen 25-48.

 

Det var defintivt en lagseger där alla formationer höll sin game plan, kanske släppte på det något vid målen bakåt men i övrigt stabilt. 

 

Hammarby hade två debutanter för dagen som båda visade på bra spel, det var Elina Sydenhag  och Vilda Nordh. Vilda spelade moget och stabilt med pucken i uppspelsfaserna. 

Nora Lindborg var tillbaka efter en långtidsskada och gör en godkänd insats. Chris Engzell får lagets spelare för dagen men som sagt det är en lagseger där alla gör en jämnbra insats.

 

Kommande söndag 29/1 spelar laget hemma mot Haninge kl 17.30 för att vässa sig mot det allsvenska spelet. VÄLKOMNA

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen