Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll
Mot nya mål
 
Lagseger när damerna besegrade SSK och säkrade spel i allsvenskan
2023-01-22 21:50

Länk till highlights HÄR

 

Hammarby Dam behövde minst en poäng för att säkra spel i Damhockeyallsvenskan inför mötet med Södertälje SK på bortais. Det var femte gången gillt för säsongen att rubba SSK som var obesegrade. Hammarby har vunnit skotten i flera matcher men inte lyckats vinna.

Femte gången gillt och det gick vägen!

 

Hammarby öppnade starkt och skapade flera fina lägen framåt och efter 10 minuter passar Julia Olsson på att skaffa sig ett friläge framspelad av Silvia Bjorgvinsdottir där Julia sätter ett säkert avslut och 0-1 är ett faktum. Skotten i första talar tydligt för matchbilden 6-18 och Hammarby borde gjort fler mål. Perioden var nog den bästa för säsongen där Hammarby följde game plan med disciplin.

 

I andra perioden rycker SSK upp sig och vill in i matchen men först ut är Estelle Forsberg som gör 0-2 efter 3 minuter in i perioden där Frida Petersson gör förarbetet med bra checking bakom mål och spelar fram till Stella som säkert sätter upp pucken i nättaket.  Alltmer under period två smyger det sig in lite bekvämlighet i Hammarby, energi i backchecking avtar och lite vågat offensivt spel av backarna samt bekvämt i 1-1 lägena med att titta efter puck. SSK jobbar sig in i matchen med det och gör 1-2 i 9e minuten som följs upp med 2-2 redan i 11e minuten. Skotten i andra 10-14 påvisar mer utjämnat spel och SSK är ikapp.

 

Tredje perioden inleds med power play för Hammarby men hettan att avgöra finns inte riktigt där och efter sju minuter åker Hammarby på en utvisning i mittzon. Boxplay håller drygt en minut men för kort stund tappar boxen markeringen i mittzon så SSK kan slå en lång pass till en fri spelare som inte missar sitt friläge, 3-2 och SSK har vänt matchen. Hammarby hämtar upp ny energi och i 13e minuten vinner Ida Normark en klockren tekning till Silvia Bjorgvinsdottir som klipper till direkt i det s k gubbhörnet och 3-3 är fixat vilket räckte för säkrad plats i allsvenskan. Hammarby får nytt power play läge men kan inte utnyttja det men fortsätter skapa lägen och med 1,09 kvar spelar Felicia Åberg fram Linnea Örnkvist som skjuter ett snabbt överraskande skott vid ena stolproten och avgör matchen med 3-4. SSK tar time out och smider planer för kvittering men Hammarby spelar säkert och håller puck sista minuten. Skotten i 3e slutar övertygande igen med 9-16 och totalt i matchen 25-48.

 

Det var defintivt en lagseger där alla formationer höll sin game plan, kanske släppte på det något vid målen bakåt men i övrigt stabilt. 

 

Hammarby hade två debutanter för dagen som båda visade på bra spel, det var Elina Sydenhag  och Vilda Nordh. Vilda spelade moget och stabilt med pucken i uppspelsfaserna. 

Nora Lindborg var tillbaka efter en långtidsskada och gör en godkänd insats. Chris Engzell får lagets spelare för dagen men som sagt det är en lagseger där alla gör en jämnbra insats.

 

Kommande söndag 29/1 spelar laget hemma mot Haninge kl 17.30 för att vässa sig mot det allsvenska spelet. VÄLKOMNA

Tre tvåmålsskyttar när Bajen vänder mot desperat Haninge
2022-10-27 00:13
Silvia en av tre tvåmålsskyttar

Onsdagen bjöd på bra fart i NDHL när Hammarby gästade Haninge. Inte den mest välspelade matchen men fart och spännande i två perioder.

 

Hammarby inleder med välstrukturerat spel när Haninge något överladdat försöker sätta press där Bajen tar ledningen med 0-1 genom Felicia Åbergs säkra skott i krysset assisterad av Linn Hansen.

Hammarby har grepp om det länge men faller in i Haninges ostrukturerade spel och börjar slarva vilket leder till att man bjuder på två mål och Haninge kan välförtjänt gå till pausvila med 2-1.

 

I andra rycker Hammarby upp sig igen och återigen är det Felicia Åberg som sätter en kvittering framspelad av Estelle Forsberg. Två minuter senare så slarvar Hammarby i försvaret där tre i försvaret följer puck med blicken och bakom ryggen smyger en Haningespelare in fri mitt i slottet och återigen bjuds det en ledning för Haninge.

Bajen kommer i numerärt underläge men jobbar med struktur och sätter press så Ida Normark kan skapa ett friläge som hon förvaltar med kvittering 3-3. Strax därefter börjar Chris Engzell offensiva attacker och i en av dem gör hon perfekt dropp till Silvia Bjorgvinsdottir som klipper till ett snyggt stolpe in och Bajen är tillbaka i ledningen inför tredje med 3-4.

 

I tredje perioden växlar Hammarby upp ett snäpp och spelar mer effektivt och säkert mot ett alltmer desperat Haninge. Bajen ökar på ledningen och tar hem tredje perioden med 0-4. Målgörare Ida Nikula två mål, Julia Avelin och Silvia Bjorgvinsdottir vars ett . Så tre tvåmålsskyttar för dagen.

Matchen slutar 3-8 till Hammarby efter en bra avslutande period.

 

Hammarby behöver spela säkrare framför eget mål med mer pondus och kraft, jobba vidare med säkrare passningsspel och tävla genom hela matcherna.

 

Hemmapremiär på Zinkensdamm kommande söndag 30 oktober kl 16.30 mot Almtuna, vi hoppas Bajen fansen sluter upp och fyller hallen, välkomna hem till Zinken.

 

 

Felicia tvåmålsskytt när Bajen tar hem vinst med 5-0
2022-10-19 23:13
Felicia Åberg tvåmålsskytt

Hammarby tar hem en seger med 5-0 mot Tullinge efter periodsiffror 1-0, 2-0. 2-0.

 

Stundtals spelar Bajen bra med rörlighet och tar sig in på avslut dock en kombination med bra målvaktsspel av Tullinges målvakt och lite väl enkla skott rakt på gör att slutresultatet stannar på 5-0.

 

Hammarby kunde spela brett och Melina Söderling och Amanda Egebring kunde höja energinivån när de kom in i spel.

 

Målskyttet inledes av Ida Normark som gör sitt första mål för Bajen assisterad av Stella Forsberg 6.44 in i matchen, Stella gör tre assist för kvällen. I slutet av första går Hammarby ned i tempo och det blir avslaget. 

Andra perioden inleds på samma sätt som första slutar men i slutet av andra rycker Bajen upp sitt spel igen. Målskyttet i andra står Julia Olsson och Felicia Åberg för. Felica inleder med ett andra mål i tredje perioden och stundtals snurrar man på med rundgång i anfallet. På slutet kommer fastställandet av resultatet av Silvia Bjorgvinsdottir som snor åt sig pucken och lirkar in den i nät.

 

Skotten blir 58-10 och Ella Bylin gör sin premiär i målet och får hålla nollan.

 

Bajen går upp på en andra plats bakom Södertälje vilket gör att det blir "liten seriefinal" på söndag 23 oktober kl 17.30 på Stora Mossen, välkomna! Bajen uppskattar ert stöd på plats, missa inte matchen.

Vinst med 10 mål mot 2
2022-10-16 20:11

Damerna vinner sin andra seriematch, borra mot SDE 2, med 10 mål mot två.

 

Läs hela referatet här...

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen