Fotboll

Tre tvåmålsskyttar när Bajen vänder mot desperat Haninge
2022-10-27 00:13
Silvia en av tre tvåmålsskyttar

Onsdagen bjöd på bra fart i NDHL när Hammarby gästade Haninge. Inte den mest välspelade matchen men fart och spännande i två perioder.

Hammarby inleder med välstrukturerat spel när Haninge något överladdat försöker sätta press där Bajen tar ledningen med 0-1 genom Felicia Åbergs säkra skott i krysset assisterad av Linn Hansen.

Hammarby har grepp om det länge men faller in i Haninges ostrukturerade spel och börjar slarva vilket leder till att man bjuder på två mål och Haninge kan välförtjänt gå till pausvila med 2-1.

I andra rycker Hammarby upp sig igen och återigen är det Felicia Åberg som sätter en kvittering framspelad av Estelle Forsberg. Två minuter senare så slarvar Hammarby i försvaret där tre i försvaret följer puck med blicken och bakom ryggen smyger en Haningespelare in fri mitt i slottet och återigen bjuds det en ledning för Haninge.

Bajen kommer i numerärt underläge men jobbar med struktur och sätter press så Ida Normark kan skapa ett friläge som hon förvaltar med kvittering 3-3. Strax därefter börjar Chris Engzell offensiva attacker och i en av dem gör hon perfekt dropp till Silvia Bjorgvinsdottir som klipper till ett snyggt stolpe in och Bajen är tillbaka i ledningen inför tredje med 3-4.

I tredje perioden växlar Hammarby upp ett snäpp och spelar mer effektivt och säkert mot ett alltmer desperat Haninge. Bajen ökar på ledningen och tar hem tredje perioden med 0-4. Målgörare Ida Nikula två mål, Julia Avelin och Silvia Bjorgvinsdottir vars ett . Så tre tvåmålsskyttar för dagen.

Matchen slutar 3-8 till Hammarby efter en bra avslutande period.

Hammarby behöver spela säkrare framför eget mål med mer pondus och kraft, jobba vidare med säkrare passningsspel och tävla genom hela matcherna.

Hemmapremiär på Zinkensdamm kommande söndag 30 oktober kl 16.30 mot Almtuna, vi hoppas Bajen fansen sluter upp och fyller hallen, välkomna hem till Zinken.