Referat: Hammarby IF - Järna SK
Matchreferat
2024-03-14 14:34

Hammarbys Damer spelade igår sin tredje match i Kvalserien till Damettan Östra. Motståndet var Järna SK, ett lag vi aldrig mött tidigare och därmed visste vi inte riktigt vad som väntade.

Vi tog kommandot i matchen och hade ett stort puckinnehav under hela första perioden och vann skotten med 18 – 8, men gjorde bara ett mål. Det var Linnea Strandfeldt som med ett välriktat skott kunde spräcka nollan.

Andra perioden hade stora likheter med den första och trots 17 – 6 i skott kunde vi inte utöka ledningen.

Inför tredje perioden var det ett lag som var inställt på att avgöra matchen och redan efter 50 sekunder kunde Linn Mattson öka på ledningen till 2 – 0. I mitten av perioden kunde sedan Wilma Lindgren påpassligt slå in en retur i en tilltrasslad situation framför Järnas mål. Efter drygt halva tredje perioden kom också målet som definitivt avgjorde matchen och då var det Lovisa Janhäll som på en retur kunde fastställa slutresultatet till 4 – 0. Man får se vinsten som en lagseger där vi hade stort puckinnehav och många skott men där lite större skärpa behövts i avslutningarna. Ella Byhlin var som vanligt säker i målet och höll en ny nolla.

Silvia en av tre tvåmålsskyttar

Onsdagen bjöd på bra fart i NDHL när Hammarby gästade Haninge. Inte den mest välspelade matchen men fart och spännande i två perioder.

Hammarby inleder med välstrukturerat spel när Haninge något överladdat försöker sätta press där Bajen tar ledningen med 0-1 genom Felicia Åbergs säkra skott i krysset assisterad av Linn Hansen.

Hammarby har grepp om det länge men faller in i Haninges ostrukturerade spel och börjar slarva vilket leder till att man bjuder på två mål och Haninge kan välförtjänt gå till pausvila med 2-1.

I andra rycker Hammarby upp sig igen och återigen är det Felicia Åberg som sätter en kvittering framspelad av Estelle Forsberg. Två minuter senare så slarvar Hammarby i försvaret där tre i försvaret följer puck med blicken och bakom ryggen smyger en Haningespelare in fri mitt i slottet och återigen bjuds det en ledning för Haninge.

Bajen kommer i numerärt underläge men jobbar med struktur och sätter press så Ida Normark kan skapa ett friläge som hon förvaltar med kvittering 3-3. Strax därefter börjar Chris Engzell offensiva attacker och i en av dem gör hon perfekt dropp till Silvia Bjorgvinsdottir som klipper till ett snyggt stolpe in och Bajen är tillbaka i ledningen inför tredje med 3-4.

I tredje perioden växlar Hammarby upp ett snäpp och spelar mer effektivt och säkert mot ett alltmer desperat Haninge. Bajen ökar på ledningen och tar hem tredje perioden med 0-4. Målgörare Ida Nikula två mål, Julia Avelin och Silvia Bjorgvinsdottir vars ett . Så tre tvåmålsskyttar för dagen.

Matchen slutar 3-8 till Hammarby efter en bra avslutande period.

Hammarby behöver spela säkrare framför eget mål med mer pondus och kraft, jobba vidare med säkrare passningsspel och tävla genom hela matcherna.

Hemmapremiär på Zinkensdamm kommande söndag 30 oktober kl 16.30 mot Almtuna, vi hoppas Bajen fansen sluter upp och fyller hallen, välkomna hem till Zinken.

Felicia tvåmålsskytt när Bajen tar hem vinst med 5-0
2022-10-19 23:13
Felicia Åberg tvåmålsskytt

Hammarby tar hem en seger med 5-0 mot Tullinge efter periodsiffror 1-0, 2-0. 2-0.

Stundtals spelar Bajen bra med rörlighet och tar sig in på avslut dock en kombination med bra målvaktsspel av Tullinges målvakt och lite väl enkla skott rakt på gör att slutresultatet stannar på 5-0.

Hammarby kunde spela brett och Melina Söderling och Amanda Egebring kunde höja energinivån när de kom in i spel.

Målskyttet inledes av Ida Normark som gör sitt första mål för Bajen assisterad av Stella Forsberg 6.44 in i matchen, Stella gör tre assist för kvällen. I slutet av första går Hammarby ned i tempo och det blir avslaget.

Andra perioden inleds på samma sätt som första slutar men i slutet av andra rycker Bajen upp sitt spel igen. Målskyttet i andra står Julia Olsson och Felicia Åberg för. Felica inleder med ett andra mål i tredje perioden och stundtals snurrar man på med rundgång i anfallet. På slutet kommer fastställandet av resultatet av Silvia Bjorgvinsdottir som snor åt sig pucken och lirkar in den i nät.

Skotten blir 58-10 och Ella Bylin gör sin premiär i målet och får hålla nollan.

Bajen går upp på en andra plats bakom Södertälje vilket gör att det blir "liten seriefinal" på söndag 23 oktober kl 17.30 på Stora Mossen, välkomna! Bajen uppskattar ert stöd på plats, missa inte matchen.