Serie:J18 Allettan Östra   Tabell >>
Samling:18:15
Förlust mot Nynäshamn
2023-02-15 13:01

Bajens J18-grabbar åkte på sin andra raka förlust när man förlorade med 5-3 borta mot Nynäshamn under tisdagskvällen.

Trots att vi ryckte upp oss jämfört med senaste matchen mot Tyresö så får vi inte med oss poängen ikväll.

Det var Nynäs som var mer effektivt och utnyttjade sina chanser bäst.

I första perioden låter vi Nynäs lite för enkelt gå fram till en 2-0-ledning, och det ger oss en onödig uppförsbacke tidigt i matchen. Samtidigt har vi också en del chanser, men missar i de avgörande lägena. Vi får dock den psykologiskt viktiga reduceringen med dryga halvminuten kvar av perioden.

Dessvärre är vi inte heller på tå tidigt i andra perioden och Nynäshamn sätter då 3-1. Trots att vi sedan har spelövertag, dominans i skotten och ett par numerära överlägen lyckats vi inte skapa de farliga chanserna vi behöver för att göra hål på hemmalaget.

I tredje upprepas historien, vi släpper in ett tidigt mål och plötsligt står det 4-1 till hemmalaget. Vi får därefter spela 5 min i PP, men lyckas inte näta då heller. I efterföljande PP reducerar vi dock till 4-2 och därefter pressar vi på rejält, en press som sedan kommer av sig genom att vi drabbas av en utvisning. Men under slutsekvensen av matchen visar vi ånnu mer vilja och är först på pucken i duellerna och vi gör också 4-3 efter att ha plockat ut målvakten. I efterföljande sekvens snor dock Nynäs pucken och kan lägga in 5-3 i öppen kasse.

Överlag var fokus och prestationen bra men vi släpper in för enkla mål vilket gör att resultatet inte blir till vår favör.