Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Sollentuna HC
2 - 3
Hammarby IF
Sollentuna HC2 - 3Hammarby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 februari, 17:45
Plats:SVEAB Arena
Serie:J20 Regional Fortsättning   Tabell >>
Samling:16:15
Sollentuna - HIF med referat från läktaren.
2024-02-10 22:56

SKÖN SEGER!

 

Efter några matcher där det grinat riktigt illa mot Bajen tog vi ikväll en väldigt skön seger (säger vi men det är dom på isen som gör det). Nu är det två matcher kvar innan kvalet för att hålla sig kvar i Regionserien drar igång och där kommer det att bli tuffa matcher. Vore väldigt skönt för gruppen att gå in i den serien och se möjligheter istället för att vara nedtryckta i skridskorna så detta var väldigt positivt.

 

Period 1

En bra period av oss där det är jämnt skägg. Tyvärr förlorar vi den med 2-0. Lite typisk period där ett litet misstag leder till mål för motståndaren medans dom egna chanserna resulterar i stolpe ut. Ett lite typiskt scenario när det grinar emot. Skönt ändå att vi är med spelmässigt och ingen hänger läpp, man gör jobbet.

 

Skott: 8-7   

 

Period 2

Stabil period igen. Inget strul och enkelt spel, kanske lite väl enkelt ibland enligt skribenten, man måste våga också. Samtidigt är det smart av ett lag i en dipp att hålla pucken framför sig och kämpa. Dumpa, jaga vinn! En taktik som gör att man är kvar i matchen och kan spela om det hela vägen in. Kanske lite väl hård beskrivning av skribenten för det är en bra period av oss och vi vinner den med 1-0 och det handlar om att vinna. Snyggt, hoppet lever. Kort så vann tydligen även tränarnas taktik mot skribenten med 1-0 också...

 

Skott: 7-9

 

Period 3

Så jäkla skön start! Bajen gör nått som dom inte skämt bort oss med, dom får PP och sätter ett mål nästan direkt, läckert! Ett sorgebarn till att begrava innan kvalserien, man kan hoppas i alla fall! Det handlar mycket om självförtroende i alla idrotter. Sen blir det tyvärr lite krampaktigt hos Bajen resten av perioden, man verkligen känner hur dom inte vill göra misstag och få den där poängen igen. Visst skapar Sollentuna lite möjligheter men vi har ett par också, dock motståndarens period men vi lyckas, det blir poäng.

 

Skott 13-9  

Totalt: 28-25

 

Förlängning

Tre mot tre handlar till mycket om att hålla puck inom laget samt invänta misstag / trötthet / felbeslut, då vinner man enligt teorin, se även SHL och Allsvenskan där det många minuter inte händer nått men nämn inte det för Gabbe! Det var många bra aktioner defensivt och offensivt för Bajen ikväll och det var samlat och smart, det var bra, mycket bra.  Efter dryga 3 minuter så skickar han puck i sarg, trampar runt en, sen bara trampar han och trampar runt nästa, avvaktar och lägger upp den i nättaket! Skönt och vilken vilja, bestämdhet.

 

Skott: 1-4

Tot: 29-29

 

Sammanfattning

Bajen kom med några J18 spelare, ett par A-lagsspelare och dom J20 spelare som är friska samt ej skadade. Ja, det saknas många fortfarande men dom verkar vara på G så snart är det full trupp igen hoppas vi. Alla gjorde det bra, ingen föll ur ramen och det var en spännande jämn match. Hela laget från målvakt och framåt gjorde det bra. Nästa match är mot GT på måndag, en prestigematch, sist vill ingen komma samt att seger förmodligen skapar ett bättre läge för kvalserien

 

 

 

Följ dem också på instagram: www.instagram.com/hammarbyhockey_j20

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 2/3 15:00
6 - 2  
Sön 25/2 12:00
2 - 5  
Lör 17/2 16:00
5 - 0  
Mån 12/2 19:30
2 - 6  
Lör 10/2 17:45
2 - 3  
Mån 5/2 19:30
4 - 7