Besök även vår officiella hemsida på www.hammarbyhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Ishockeyförening
Fotboll

Snart dags för en ny säsong
2024-04-04 13:46

Verksamhetsåret lider mot sitt slut och ett nytt startar 1 maj. Vi hoppas att du som varit medlem fortsätter att engagera dig i vår verksamhet även nästa säsong och betalar avgiften som vi aviserar om någon vecka, med förfallodatum i maj. Vi bifogar även en anmälningslänk nedan till era kompisar och er föräldrar som idag kanske inte är medlemmar i föreningen.

 

Varför medlem?

 

För dig som ännu inte är medlem vill vi förtydliga vikten av att teckna medlemskap i föreningen. Hoppas du tar dig tid att läsa igenom nedanstående information:

 

HAMMARBY IF ISHOCKEY är en ideell idrottsförening.

 

Föreningslivet i Sverige är stort, varierat och aktivt

Hur kommer det sig? Vad är det som gör att människor engagerar sig och är medlemmar i föreningar? Hur fungerar en förening? Här ger vi några svar på dessa frågor.

 

Föreningslivet - en fantastisk mötesplats!

Föreningslivet är öppet för alla. Det betyder att alla människor har rätt att vara med i en förening. Där engagerar du dig i något du tycker är viktigt, intressant och roligt. Samtidigt lär du känna massor med andra människor med liknande intressen.

 

Föreningslivet är ideellt

Det betyder att de aktiva medlemmarna – såväl barn som vuxna – arbetar i föreningen på sin fritid utan lön, det vill säga ideellt.

 

Föräldrar är viktiga i föreningen

För att en verksamhet för barn och unga ska överleva krävs att föräldrar och andra vuxna ställer upp och hjälper föreningen. Det kan innebära att någon gång köra till en hockeymatch eller att delta vid barnens lagarrangemang eller kanske en skogsutflykt. Dessa insatser är till viktig hjälp för en förening där medlemmarna arbetar frivilligt på sin lediga tid.

 

Motiverande ledare och tränare

I bakgrunden finns alltid ledare eller tränare som stödjer och motiverar de aktiva unga. De avsätter sin tid och tar på sig ett ansvarsfullt ledaruppdrag. Dessutom är de viktiga förebilder. Självfallet spelar tränare och ledare en central roll i vår förening!

 

Föreningen lever tack vare sina medlemmar

Medlemmarnas engagemang och aktiviteter är föreningens verkliga hjärta. För ekonomin är deltagaravgifterna och de årliga medlemsavgifterna viktiga. Dessa är stommen i föreningens ekonomi. Ibland kan föreningen också få stöd från kommunen och andra institutioner.

 

Medlemmarna är med och bestämmer

Ideella föreningar är demokratiskt uppbyggda. Det betyder att du som är medlem kan vara med och diskutera och besluta om verksamheten. En gång om året, i juni, har föreningen ett årsmöte där medlemmarna bestämmer om verksamhet och ekonomi. Medlemmar som fyller minst 15 år under kalenderåret har rösträtt (röst via ombud tillåts ej). Dessutom väljs vilka som ska vara med i föreningens styrelse. Personerna i styrelsen ansvarar sedan för föreningens löpande verksamhet fram till nästa årsmöte. Styrelsen ser också till att man i föreningen följer stadgarna. Stadgarna är skrivna regler om föreningens verksamhet och de kan sägas vara föreningens lag.

 

Vi tar också med några kloka ord från Svenska Ishockeyförbundets föräldrautbildning:

 

Inom svensk ishockey har vi cirka 400 ishockeyföreningar. Av dessa har cirka 330 verksamhet för barn och ungdo­mar, varav ditt barn spelar i en av dessa föreningar. Enkelt förklarat består föreningen av dess medlemmar som be­stämmer vad föreningen ska vara, sikta mot, stå för och göra. Beslut om detta fattas på föreningens årsmöte. Där väljer medlemmarna också en styrelse som får i uppdrag att göra verklighet av besluten. Vill du som förälder vara med och påverka den verksamhet som dina barn är med i så rekommenderar vi dig att vara medlem i föreningen.

 

Att fundera på:

  • Är du medlem i den förening som ditt barn spelar i?
  • Hur gör du om du vill påverka i den förening där ditt barn spelar?
  • Om du vill engagera dig i fören­ingens verksamhet, vad skulle du då vilja göra?

 

Hela föräldrautbildningen finns här: https://hemmaplansmodellen.se/du-och-foreningen/

 

Ansök om medlemskap här: BLI MEDLEM

 

Med vänliga hälsningar,

 

Hammarby IF Ishockeyförening


Nyhetsarkiv
STORT TACK FÖR GÅVAN!2024-02-05 17:51
Vi sålde vinsten!2024-02-05 16:25
Skottrampen tar form2023-11-15 16:07
Lördagsmatcher!2023-11-11 09:04
TV-PUCKSGÄNGET 50 ÅR2023-11-02 13:00
Gå på bio2023-11-01 13:23
Utskick till medlemmarna2023-04-10 12:26
SKAB-Gruppen ny sponsor2023-01-20 13:12
Grattis till vinnaren!2023-01-04 11:41
Tack för julklappen!2022-12-15 14:34
STANLEY KUBB 20222022-08-15 08:33