Rörlig fartfylld hockey ger resultat
2022-11-06 22:33
#3 Petra Eriksson målskytt

Hammarby Dam gästar Solna och sätter matchbilden där man vill ha den med rörlig fartylld hockey mot ett destruktivt (i ord på isen och handling) spelförstörande Solna.

Trots tydligt övertag så blir resultatet endast 0-2 till Hammarby där Bajen höll hårt tryck i anfallen fråna start till slut.

Hammarby höll ett systematiskt erfaret spel från start, Solna försökte rubba gästerna med att fullfölja i närkamperna med tacklingar för sakens skull och inte för att vinna puck. Solna var sena i situationerna när pcuken lämnat ytan och tacklingar i rygg och destruktiva slachingar men det visar sig inte vara något vinnande koncept.

Bajen hade spelet i anfallet men lite bekväma med att kliva in i slottet för att avgöra så period 1 slutar 0-0 med skotten 7-15.

Matchbilden fortsätter i andra men Hammarby kliver fram ett snäpp i avsluten och först är det Silvia Bjorgvinsdottir som snor åt sig pucken i anfalsszon och utmanar med att gå rakt på mål och stänker in en handledare 0-1 ett faktum. Fem minuter senare snurrar Estelle Forsberg upp Solnaförsvaret och lägger en fin macka till Petra Eriksson som resolut sätter pucken i nättaket. 0-2 och högst rättvist. Skotten i andra blir 3-10.

I tredje perioden höjer Hammarby tempot med rörlighet och försöker verkligen punktera matchen där man radar upp målchanserna med diverse fina kombinationer samtidigt som Elinah Melinder gör en stark insats i svarta laget. Skotten i tredje blir 7-14.

Nu väntar ett speluppehåll på onsdag och vi välkomnar hem TV-pucks vinnarna för att fortsätta byggandet av en vinnarkultur och kommande söndag är det hemmamatch på Zinken mot SDE kl 17.30, dags att fylla hallen VÄLKOMNA!

PS: för utbildning utdrag ur regelboken:

19.4 SISTA FEM MINUTERNA OCH OVERTIME
Under de sista fem (5) minuterna av ordinarie tid och när som helst under overtime
gäller att: om mindre straffet (eller lagstraff) ådöms en spelare i Lag A, och större straffet
(eller match penalty) ådöms en spelare i Lag B och om detta sker i samma spelstopp, ska
differensen på tre minuter (eller en minut) avtjänas som ett större straff.
Detta gäller också vid kvittningar av flera utvisningar där ovan exempel till slut återstår
okvittat. I dessa fall måste laget som ådöms större straffet placera en ersättare i
utvisningsbåset innan utvisningstiden löper ut.
Differensen som ska visas på matchklockan ska vara tre (3) minuter eller en (1) minut, och
den tiden ska avtjänas som ett större straff. Denna regel ska gälla oavsett hur numerären såg ut på rinken när utvisningarna utdömdes.

M a o logiskt så skulle matchen avslutats med numerärt överläge för Bajen.