Serie:J20 Division 1 Östra B   Tabell >>
Samling:12:45
Förlust mot Åker/Strängnäs HC, referat från läktaren.
2022-11-20 00:04
Åker kom till match med 4 A-lagsspelare, målvakt samt 3 utespelare. En chans för dom att kunna klättra över strecket. Detta gör bara Hammarbys första period än mer imponerande. Som bålgetingar över hela banan lyckades dom gång på gång skapa bra chanser. Det enda som saknades var spelare som täcker, gör lite skitgöra framför målvakt och tar den striden. Det lilla sista och vi hade haft ledningen istället för 0-0 efter 17 skott på mål.

Period två bevisar tesen att för många missade chanser leder till baklängesmål. Tur nog så fick en fortsatt het Macish träff på en förlupen puck framför mål. 1-1 och snabb kvittering. I övrigt en rätt jämn period där Hammarby fortsatt hade lite övertag.

I 3:e perioden gör Åker 2-1 efter dryga 7 minuters spel. Viljan fanns hos Hammarby att kvittera och komma upp på säker mark från strecket, hänga av Åker som är närmst jagandes. Det fanns chanser men ibland grinar det illa mot en. Känslan efter match är att om man bara förvaltat lite chanser i första så hade detta sett helt annorlunda ut men sån är sportens värld, om OM inte fanns…

Åker vann skotten sista perioden. Så eventuellt kan det ur ett par ”icke-Hammarbyögon” ha varit rättvist den perioden, att rutinen hos äldre spelare vann till slut.

Hammarby har 1 poäng till godo för att få spela en roligare serie efter jul. Spelschemat talar för oss och det ska gå men matcherna ska spelas. Knyt näven, kör på, vi löser detta.