Serie:Kvalserien till J18 Regional Öst   Tabell >>
Samling:15:45
Inget bra veckoslut för Bajen J18
2023-03-26 00:05

Hammarby J18 torskade 1-5 hemma mot Tumba i torsdags och förlorade även under lördagskvällen med uddamålet (1-2) borta mot Värmdö.

Matchen mot Tumba var jämn och vi tar ledningen efter bra spel i första. Dessvärre låter vi Tumba kvittera med bara halvminuten kvar av perioden. Andra perioden är också jämn men vi släpper även här, i periodens sista minut, in två snabba baklängesmål. När sedan Tumba gör 1-4 i början av tredje är det i princip kört. Tumba vinner dock fyra av fyra matcher mot oss (inräknat matcherna i Allettan) så vi får väl konstatera att de inte bara har haft marginalerna på sin sida.

Matchen mot Värmdö på lördagen kunde ha gått hur som helst. Det är jämnt därute och ställningskrig under hela första perioden. som slutar mållös. I mitten av andra perioden tar vi ledningen men drabbas sedan av två raka utvisningar och orkar till slut inte stå emot utan hemmalaget kan kvittera i periodens sista minut.

Halvvägs in i tredje tar vi ånyo en utvisning som dessvärre resulterar i ett nytt baklängesmål. Vi jobbar sedan hårt för en kvittering, men slutforceringen uteblir eftersom som vi hamnar på botbänken också i slutet av matchen. Värmdö vinner med 2-1, men de tre poängen kunde lika gärna hamnat hos oss om vi hade undvikit onödiga utvisningar och varit mer effektiva i våra avslut.

Matematiskt finns det fortfarande en mikroskopisk chans att vi kan knipa en av de två platserna högst upp i tabellen, men då är det full pott som gäller samtidigt som resten av resultaten går vår väg i de tre återstående matcherna. Det är inte över förrän det är över.