Aktivitetsinfo: Samling för sekretariat grupperna är 1 timme innan match för kontroll av utrustning och se till att inget saknas.
Ny seger när Nynäshamn kämpades ner
2023-01-15 22:30
Bajen vann rättvist mot Nynäshamn

Det var en jämn kamp och en match med många ansikten när Hammarby J18 gick segrande ur bataljen mot Nynäshamns IF på söndagskvällen.

Första perioden blir ganska sönderryckt av utvisningar, men det är Bajen som förvaltar sina överlägen bäst och kan göra 1-0 precis när Nynäs blir fulltaligt första gången. Ett par minuter senare gör vi 2-0 i numerärt överläge efter bra press. 3-0 kommer kort därpå. So far, so good, men Nynäs lyckas reducera när vi nästan har klarat ut ett 3-5-läge och de får därmed lite vind i ryggen inför andra perioden.

I andra perioden kommer Nynäshamn in klart mer taggade och sätter bra fart från start. Vi kommer lite fel i positionerna och får svårt att komma ut ur egen zon. Bortalagets slit lönar sig och de sätter reduceringen knappt tre minuter in i perioden. Sedan följer några jobbiga minuter där vi fortsatt blir tillbakapressade, tar en timeout, men släpper in kvitteringen strax därpå. Men sedan fick det vara nog. Grabbarna bestämde sig för en uppryckning, och den kom också genom 4-3-målet, som kom efter snabbt spel där vi började från egen zon och två passningar senare satt ledningsmålet i nätet bakom bortamålvakten.

I tredje perioden försvarar vi oss bra och gör jobbet över hela banan medan motståndaren blir mer och mer desperat utan att skapa några jättelägen. Tiden går och när Nynäs inte lyckas få hål på vår keeper sticker vi istället upp och stänker in 5-3 i krysset. Nynäs plockar därefter ut sin målis och vi gör då ytterligare en balja fram till 6-3.

Sammantaget inte lika fokuserat under hela 60 minuter som i de senaste matcherna, men sett till helheten är vi det bättre laget denna kväll och segern var rättvis.